Categorie: GADGET

VIDEO – LG 34UM68 – Monitor de gaming UltraWide

lg_34um68_review_video_unboxing_buhnici_pret

Așa cum îi spune și numele, acel 34 reprezintă diagonala, în inci. 34 de inci, adică aproape 87 de centimetri pe un singur ecran. Și e mult, foarte mult. Scriu asta de pe un laptop de 13 inci. Foarte rar de pe un iMac de 27 inci, și, dacă nu mi-ar limita portabilitatea aș prefera oricând un monitor mare.

Revenind la monitorul nostru, review-ul vine să compenseze puțin entuziasmul pentru cel pe care l-am testat puțin mai demult. Era cam scump așa-i? Ei bine, acesta are aceeași diagonală, o construcție similară, însă o rezoluție ceva mai mică. Era de așteptat.

Totuși, e un lucru bun, nu îți va forța placa video atât de mult atunci când te joci. Mai exact, are 2560×1080. Sigur, pixelii sunt mai mari, însă e recomandat mai mult pentru filme și desigur, pentru gaming. Beneficiază de aceeași tehnologie FreeSync de la AMD, despre care am vorbit și la monitorul celălalt, care poate crește rata de refresh până la 75 Hz fără să piardă nici un frame. E un cip acolo care se înțelege mai bine cu plăcile video AMD.

La conectică îi lipsesc lucrurile mai deosebite, cum a r fi porturile Thunderbolt. Are doar două HDMI-ui și un port DVI. Un HUB USB, chiar și de generația a doua nu îi strica totuși. În plus, sau în minus dacă privești lucrurile altfel, e și mai sensibil la mișcarea biroului. Dacă ești un gamer mai supărat, o să ”danseze” pe masă. Pentru asta îți recomand să investeși într-un picior mai solid, cu montură standard VESA.

Dacă am vorbit limbi străine îți recomand să urmărești review-ul video, sper că îți explic mai bine acolo.