VIDEO – Lenovo IdeaCentre Y900 – Da, este un review la un sistem de gaming

Lenovo_IdeaCentre_Y900_Sistem_Gaming_Review_Buhnici
De câțiva ani aud în jurul meu că desktop-ul o să moară. De când au apărut ultrabook-urile și s-au ieftinit în general laptop-urile aceasta a fost premisa. Nu sunt de acord iar faptul că Lenovo intră pe acest segment abia acum demonstrează exact lucrul la care mă gândeam. Desktop-ul și a găsit într-un final locul, s-a specializat. E pentru gaming, pentru producție foto/video/3D și pentru multe alte lucruri ce necesită putere brută.

Lenovo Y900 este printre primele sisteme dedicate de gaming ale producătorului și în mare parte le-a ieșit. Mai au de învățat câteva lucruri de la specialiștii noștri și sper să plece urechea la aceste sfaturi.

Sistemul e bine gândit, echilibrat, se răcește bine, e silențios, vine echipat cu SSD, e frumos, poate fi upgradat. Sunt însă câteva lucruri pe care le-aș schimba. E vorba de detalii pe care un gamer le apreciază și care l-ar face pe acesta să cumpere un astfel de sistem. Nu e nevoie de un procesor intel din seria K dacă BIOS-ul nu permite overclocking. BIOS-ul unui sistem de gaming trebuie să fie mult mai complex atât la setări cât și la nivel de opțiuni de monitorizare (temperaturi, viteze ventilatoare).

Perifericele sunt absolut stadard, dacă se poate spune așa. Gamerul din noi ar aprecia un mouse și o tastatură pentru gaming nu pentru browsing. Un mouse mai mare, laser, și eventual o tastatură mecanică incluse în pachet ar fi un deliciu.

Carcasa are nevoie de mai multă flexibilitate din punct de vedere optimizare curenți de aer și montare de sisteme de răcire suplimentare. În plus ar fi de folos ceva tampoane la panourile laterale.

Configurația poate fi optimizată cu niște memorii cu radiator, un procesor puțin mai echilibrat și de ce nu, un SSD PCI-Express M2. Mai ales că există un slot pe placa de bază pentru acesta.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

60 Comments

  1. Salut George,cand am vazut titlul video-ului ma asteptam sa fie varianta mai „gamer friendly” ,cea mai usor configurabila din setari si care promite mai mult decat aceasta.Astept sa vad un review pentru Lenovo Y900 RazerEdition.

  2. Ce crezi de Dell XPS 8910 cu video Nvidia GTX1080. Crezi ca s-a descurca ca si un desktop de editare foto incepator dar si ca un desktop utilizat in casa? Jocuri mai rar. Alternative?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.