VIDEO iRobot Roomba 880 – viitorul aspiratoarelor

domotique-info-roomba880-charge

iRobot Roomba 880 este primul aspirator robotic pe care am ales să îl testez cu video pe blog. Nu că nu aş mai fi încercat destule modele mai mult sau mai puțin deștepte care promiteau același lucru. Podele curate. Nici Roomba nu o va lăsa pe femeia de serviciu fără slujbă. Praful de pe mobilă sau expoziția de avioane și cămășile șifonate cer atenție specială. Din fericire nu asta își propune ci mai degrabă să îi ia din mână mopul și aspiratorul clasic femeii moderne ori burlacului.

Dacă ai o carieră și manichiură, atunci nu ai timp. Probabil ai totuși bani pentru un astfel de gadget util. Poate singurul care face o muncă fizică enervantă locul tău. Indiferent cât de ocupați am fi în timpul zilei, seara trebuie sa ne simțim însă bine acasă chiar și când stăm singuri sau mai ales când avem de gând sa primim vizite. In cazul burlacilor, mai ales.

Roomba-880-03

Am vorbit destul despre utilitate si deloc despre specificații. Asta pentru că nu e nevoie să știi decât atât. iRobot Roomba 880 este cel mai avansat aspirator robotic de la cea mai renumită firmă. Are perii, sisteme si un calculator capabile sa curețe parchet, linoleu, mochetă si covoare cu o eficiență neașteptată. Roomba este încăpățânată cand vine vorba de curățenie dar asta se vede cel mai bine in testul video.

Am pus Roomba la muncă vreo două săptămâni. Să vedem ce a ieșit.

Pagina oficială iRobot România.

Ultimele articole

Articole recomandate

28 Comments

  1. Il am de un an. Curata o casa de peste 300mp. Deja consider ca si-a scos banii. Dupa un an a inceput bateria sa dea semne de oboseala, in sensul ca nu mai curata 100 de mp fara pauza de reancarcare, ca la inceput. De asemenea si periile rotative de silicon cred ca merg schimbate. Daca plateam o femeie sa-mi faca curat cu 100 ron pe zi ( cam acesta e pretul ), o data pe saptamana, intr-un an de zile, ma costa mai mult. Concluzia in curand o sa-mi achizitionez si mopul robot.

  2. De ce nu publici comentariul? Nu a avut cuvinte obscene si nici nu este reclama mascata! Pentru orice eventualitate am sa dau un copy/paste postarii mele anterioare aici:
    Am achizitionat un iRobot Roomba 870 pentru ca a fost cu 500 lei mai ieftin decat 880. Voi da detaliile urate pe care le foloseste producatorul vizavi de dotarile intre serii la final. Functioneaza f. bine la capitolul curatenie. BRAVO pentru asta. Dar la capitolul „inteligenta” este un retard categoric. In primul rand producatorul ofera extrem de putine informatii despre modul de functionare, parametri si senzorii folositi (tipul acestora). Ceea ce mi se pare un amanunt extrem de important fata de pretul cerut. Mai exact: Am dat multi bani pe un obiect de care nu am putut sa ma informez cum trebuie inainte de a-l achizitiona.

    Mai mult nici pe site-ul http://www.irobot.com/ si nici pe cel aferent Romaniei http://www.irobot.ro/ nu se gasesc informatii (absolut deloc) despre modelele care nu se mai fabrica. Dovada ca dupa ce ai dat banii pe el … sanatate, nu mai prezinti interes ptr. producator. Sunt curios cum va fi cu piesele de schimb, nu fac referire la consumabile! Mai mult ca sigur ca nu le vei mai putea obtine decat de la chinezi sau prin executie la o imprimanta 3D (politica folosita si de alti producatori gen HP) acestia inlocuind produsul in caz de defect pe perioada garantiei. Dupa iesirea din garantie inlocuirea produsului se face prin “achizitionarea unuia nou”. Deci post garantie nu exista practic, desi legea obliga importatorul sa asigure piese de schimb ptr. o perioada de 10 ani. Acestia de obicei cer niste preturi ptr. piesele de schimb de cca. 70-80% din valoarea produsului nou tocmai ptr. a te determina sa nu mai repari produsul. Totodata detali vizavi de compatibilitatea unor accesorii care se livreaza cu unele serii, cu seriile superioare sau inferioare, nu sunt evidentiate pe niciunul dintre site-uri.

    Si acum diferentele dintre 880 si 870. In pachet la 880 primesti 1 aspirator (identic cu 870 difera doar culoarea), 1 acumulator xLife (identic cu 870 dar inca nu sunt LI-ion, asta mai incolo probabil), 1 incarcator (identic cu 870), 1 telecomanda cu IR in valoare de 139 lei (870 nu o are), 2 unitati Virtual Wall cu Lighthouse (870 are 2 unitati numai cu Virtual Wall) desi pretul ambelor variante este acelasi 139 lei bucata. Concluzia este ca desi diferenta de bani dintre cele 2 modele (880 si 870) este de cca. 500lei la achizitionare, diferenta reala de bani o face doar telecomanda care costa 139 lei.

    Este o chestiune prin care cumparatorul este pacalit. Valoric cele 2 variante de unitati care ofera o functie suplimentara au acelasi pret conform iRobot. Dar nu poti la achizitionare sa optezi ptr. ceea ce ai nevoie! Dovada ca producatorul este interesat doar sa vanda tehnologie nu sa multumeasca clientul. Mai fac mentiunea ca aceste unitati Virtual Wall sunt consumatoare de curent. Varianta care are si Lighthouse consuma chiar mai repede bateriile. Desi ar putea fi folosite alte tehnologii mult mai fiabile si mai putin costisitoare de ex. gen. taguri RFID care sa poata fi memorate cu functia dorita in memoria aspiratorului si atasat un cititor aspiratorului. Probabil aceasta tehnologie va fi scoasa mai tarziu la urmatoarele modele care vor fi cele revolutionare. Pacat. Ma simt de f. multe ori pacalit, cand cumpar tot felul de astfel de tehnologii “noi”, care defapt sunt vechi, putin fiabile si nu ofera satisfactie in pas cu tot ceea ce inseamna NOU.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.