Categorie: GADGET

VIDEO – iPhone SE – Cât de mic trebuie să fie un telefon?

Apple_iPhone_SE_Review_Buhnici

Știu că așteptați cu sufletul la gură și cu banii în mână apariția în magazine a noului iPhone SE. A ajuns și la mine și am să vă spun dacă merită sau nu. Bine, cred că știți deja părerea mea, dar după ce am văzut reacția complet pozitivă pe care o trezește un telefon mic în mâna unei femei, nu îmi mai rămâne să mă leg decât de aspect… În aceeași ordine de idei, Lorena, și nu doar ea, este sigură că iPhone SE va fi următorul ei telefon.

Deja nu mai contează faptul că la design și dimensiuni este identic cu iPhone 5 și 5S. Încape la perfecție într-o carcasă făcută pentru cel din urmă și are cred, și o greutate similară. Nu mai contează nici faptul că are o cameră frontală de 1.2 Megapixeli și filmează doar 720p. Pentru filmare nu i-aș da prea multe buline negre, camera din spate filmează 4K și slow-motion. Totuși, pentru anul 2016 mă așteptam măcar la o lentilă wide pentru camera de selfie. Să încapă mai mult de două persoane în poza aia.

Configurația hardware este aproape identică cu cea a lui iPhone 6S, singura diferență fiind display-ul. Nu au glumit când au spus că este cel mai performant smartphone de 4 inci din lume. Sunt sigur că nu există vre-un ”ching-chong-chi” de prin Asia centrală, cu specificații similare.

Trebuie să recunosc însă, este bine echilibrat. Bateria rezistă și două zile dacă nu îl butonezi prea mult, tastatura este utilizabilă și nu prea greșești decât dacă te-ai obișnuit cu un telefon de șase inci. În plus, performanța nu lasă de dorit, și cu o rezoluție mică a ecranului chiar ajunge la peste 85.000 puncte în AnTutu.

GALERIE IMAGINI IPHONE SE