VIDEO – Infiniti G37x – Distracție premium


Știm sigur că dacă nu ai banii în bancă, nu o vei putea lua cu programul Rabla, ci mai degrabă cu programul Prima Casă.

Ce este Infiniti?

Divizia premium a mărcii Nissan, cu alte cuvinte un văr primar al constructorului din Argeş. Într-un mod ciudat, constructorul nipon îşi are originea în Statele Unite, menită să crească vânzările Nissan în America. În 1989 a fost lansat primul model Q45, în aceeaşi perioadă în care şi concurenţii principali Lexus (Toyota) şi Acura (Honda) au luat naştere. În Europa, Infiniti a apărut oficial de-abia prin 2008, iar la noi în ţară în 2009 (excepţie fac modele importate direct din SUA, în special Infiniti FX).

G37 atacă în mod direct BMW 335i şi Lexus IS 350. Însă ambii constructori niponi suferă la vânzări în Europa, majoritatea clienților alegând modele din cunoscutul trio german. Mașina e o idee bună însă dacă vrei exclusivitate de la o maşină. Şi Infiniti face asta perfect, fără să atragă atenţia cu spoilere exagerate sau un aspect foarte agresiv. Atrage prin finețea detaliilor, liniile fluide şi uşoare pe întreaga caroserie. Dar după ce ai studiat aceste detalii vei realiza totuşi că nu este o maşină chiar atât de frumoasă. Poate suntem noi prea obişnuiţi cu designul robust al nemţilor dar după un timp îţi vei schimba părerea despre ea. Vei realiza că nu e doar exclusivistă ci şi exotică prin prezenţa rară pe plaiurile mioritice.

Vezi și testul video – nu uita să bifezi opțiunea HD

Dacă exteriorul nu te-a încântat, află că nici interiorul nu e foarte strălucit. Adică materialele sunt foarte bine alese şi aşezate, însă dacă te uiţi la consola centrală vei sesiza că lipsesc o bună parte din butoane. Nu e aşa, acestea au fost mutate mai sus, la marginea ecranului multimedia. Destul de ciudat pentru că din poziţia şoferului nu vei vedea ce scrie pe butoane şi va trece ceva timp până să înveţi ce face fiecare buton. Timpul petrecut pentru a citi manualul de utlizare a maşinii îl poţi măsura cu ceasul frumos finisat de pe mijlocul consolei centrale.

Am păstrat cei mai bun pentru sfârşit. Motorul. 3,7 L V6, smuls direct din Nissan 370Z. O herghelie formată din 320CP ce se dezlănţuiesc până la 7500 turatii. 0-100 este făcut în şase secunde şi viteza maximă este de 240km/h, limitată de bunul simț. Motorul este conectat la o cutie în 7 rapoarte, bine echilibrată atât pentru sportivitate dar şi pentru comfort la drum lung. Reuşeşte astfel să obţină un consum bunicel pentru un motor aşa mare.

Ca să vă mai dau nişte cifre, pretul de pornire este de 46.500E pentru varianta propulsată de puntea spate şi 50,350Euro pentru varianta cu tracţiune integrală, adică G37 cu x în coadă.

Link – Testul cu Infiniti G37 Coupe

Dă like să știe toți!

Ultimele articole

Articole recomandate

18 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.