Categorie: Auto

VIDEO – Infiniti FX30d – SUV exotic de lux limitat

Fără să mă dau în vânt după SUV-uri, îmi place. Arată bine, este masivă, are jante mari și vine cu un joc video, de tip augmented reality, cu care să-ți mai consumi timpul aşteptându-ţi iubita. Infiniti FX30d, poate că nu e cea mai bună opţiune, dar este una de compromis. Dacă mergi pe FX50, atunci poţi spune cu mâna pe inimă, că eşti un om cu suficientă dare de mână pentru a achita nu doar factura ci și costuri ca asigurări și impozite de cel puțin încă 4-5.000 de euro pe an.

Fără îndoială că orice motorizare alegi, câştigi la capitolul imagine. 

Puţine maşini reuşesc să arate atât de opulent, iar izul latin dă o notă unică mărcii. Farurile desenate de un artist specializat probabil în benzi desenate și grila exagerată fac ca FX-ul să arate într-un mare fel.

Ca orice maşină, are însă câteva neajunsuri. La coborârea din maşină, persoanele scunde vor întâmpina probleme, pentru că nu există prag pentru picioare. Cusăturile de la interior care acum sunt albe, cine ştie ce culoare vor căpăta în viitor. Aceeaşi poveste şi pentru mocheta crem. Iarăşi, butoanele de pe Tiida nu mă aşteptam să le găsesc pe o astfel de maşină, nici lemnul din „plastic”. Dar scaunele sunt cu totul o altă poveste: ventilate şi atent construite din materiale alese cu grijă. Sistemul multimedia este reuşit, te va ţine ocupat zile întregi pe DN1, prilej cu care vă aduc aminte şi de ceasul de pe bord.

Sistemul de ghidaj al parcării este jocul de care vă vorbeam. Chiar dacă poate fi văzut sub diverse alte forme pe alte maşini, e o plăcere să parchezi de fiecare dată obţinând scorul maxim.

Maşina pare un pic hardcore pentru drumurile din Bucureşti, deşi în teorie aici va pierde cel mai mult timp. Ea este făcută mai mult pentru drum lung, acolo unde trenul de rulare poate fi comparat cu cel al unei maşini de clasă mică. Asta şi pentru că tracţiunea integrală, are mai degrabă valenţe sportive şi nu off-road. Motorul nu este unul foarte puternic, ci mai degraba economic, dar cuplul este cel care îţi dă senzaţia ce-ţi provoacă dependenţă şi ai impresia că poţi lua munţii cu tine acasă.

Ca orice Infiniti însă, această maşină face parte dintr-o nişă exclusivistă. Suferă din cauza intoleranţei românilor la maşinile aduse din Ţara Soarelui Răsare. Dar să nu uităm totuşi, că vechea generaţie este cea care a clădit numele Infiniti în ţara noastră.