Categorie: Auto

VIDEO Hyundai Veloster – coupe, compactă, doar trei uși?

Primul hatchback în patru uși. Nu. Primul coupe în trei uși. Săracii nici ei nu știu cum să-i zică. Cu siguranță designerii acestei mașini au avut o discuție serioasă atunci când au proiectat-o. 2 uși pe-o parte, și una singură în zona șoferului. Dacă ai vrut Scirocco, iar două uși te incomodau, iată soluția de la coreeni.

Practic, ideea este să deranjezi cât mai puțin șoferul. Spre deloc de fapt. Singurul efort depus de tine este să tragi pe dreapta ca pasagerul să se urce și să-i răspunzi politicos la salut.

Însă comoditatea ta te poate costa, atenție, 20.000 de euro. Îți aduc aminte că vorbim de un Hyundai.


Având în vedere că mașina asta țintește publicul tânăr, trebuie sa ai note de cel puțin 10 la școală ori, ori ești un copil mega-răsfățat. Și nu vorbim de finisări premium sau o atenție sporită spre șofer. Au lipit niște panouri, au strâns din șuruburi, iar după ce au ieșit cu ea de pe linia de producție și-au adus aminte că au uitat să-i pună o ușă. Au lăsat-o așa, iar acum cer 2-3000 de euro în plus față de o compactă obișnuită. Dar măcar arată trăznet, ai cu ce să te lauzi în fața colegilor de liceu sau facultate.

În plus te vei putea da mare și cu vreo 140 de cai, cât scoate Golf-ul tatălui colegului tău de bancă. Din păcate singura motorizare disponibilă este 1.6 GDI. Dacă luăm în calcul că este o mașină destul de ușoară, ar fi mers și un 1.4. Și tot ai fi avut toba pe mijlocul barei din spate.