VIDEO – Hyundai i30 – cu de toate…

Cine se gândea acum 3 sau 4 ani că vom cumpără cel mai bun Focus sau Golf de la coreeni? Și aici nu mă refer la o uzină nemțească sau americană deschisă prin Coreea. Hyundai a simțit disperarea clienților dependenți de mirosul mașinilor noi. A produs timp de mai mulți ani autoturisme ieftine, bine dotate și cu garanția celor șapte ani de acasă.

Vânzările au mers binișor și-au ajutat brandul coreean să crească precum ”Făt-Frumos din lacrimă”. Din păcate, faima i s-a urcat la cap. A doua generație vine cu o diferență de preț, pentru aceleași dotări, de cel puțin 4000 de euro mai mare. Adică cel mai ieftin i30 costă 16 mii de euro cu un motor de 1.4 benzină, care va transpira odată cu tine în depășiri.

Nu este un brand japonez, unde știm deja că proprietarii sunt și fani. Despre Hyundai e greu să zici același lucru, pentru că vorbim de ceva diferit, ciudat pe alocuri și cu influențe din mai toate părțile. Eu unul mi-aș cumpără un Hyundai sau o Kia doar pentru că sunt diferite de orice alt hatchback de pe piață. O mașină care arată bine iar calitatea de la interior este o lecție de know-how dată de un debutant în lumea hatch-urilor de primă mână.

PS: Cel care a venit cu ideea să construiască un i30 mai scump ar trebui felicitat și înjurat în același timp. Cum pe piață nu există hatchback-uri ieftine (excluzând Sandero), nu e cumva prea devreme totuși pentru un Hyundai scump?

Ultimele articole

Articole recomandate

56 Comments

 1. Salut George. A aparut si i30 facelift.Cred ca ar fi interesant un test cu 1.6 CRDi si 7 DCT, 300 Nm cuplu in aceasta configuratie.Asteptam cu interes un test cu aceasta cutie automata. multumim

 2. Salutare!
  Detin noul Hyundai i30 din septembrie 2012 si pina azi am parcurs 52000 km, motorul este 1.6 MPI benzina si sunt multumit de randamentul masinii. In afara reviziilor obligatorii nu am avut probleme, nu bate (inca!) nimic. Pretul de achizitie a fost de 11730 euro+3 vouchere Rabla. Recomand achizitionarea acestui automobil…
  Stima!

 3. Salut,

  Am urmarit cu mult interes aceasta prezentare si altele in categoria hatchback-urilor, si le gasesc foarte bune si de ajutor.
  Eu incerc zilele astea sa ma decid intre ultimele modele de Focus 1.0 Ecoboost 125 CP si Hyundai i30 1.6 GDI M6. Poti te rog sa-mi faci o recomandare, comparand cele 2 masini in general si cele 2 motorizari in particular (la capitolele dinamism/agilitate, consum real, fiabilitate, costuri de intretinere si taxe anuale) ?

  Intentionez sa achizitionez o astfel de masina cu credit, spre a o folosi in toate situatiile pe o periada indelungata de timp (7-12 ani). Parcurg in medie 10-12 mii de km pe an, in Bucuresti, intre orase relativ aproprate si in concedii.

  Multumesc anticipat pentru sfat !

 4. Buna ziua si multumesc pentru video. E interesanta masina. O singura precizare as avea. Degeaba se urca in ture la 6400 rpm, forta de tractiune va fi mai mica decat cea de la 4850 rpm (in aceeasi treapta de viteza) unde motorul dezvolta maxim 164 Nm conform producatorului.
  Curba de cuplu pe toata plaja de turatie, rapoartele de transmitere, raza rotilor si masa totala a masinii sunt cele care dau caracteristicile dinamice de tractiune ale masinii. Pot da mai multe detalii daca este cazul.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.