Categorie: Auto

VIDEO – Hyundai i30 – cu de toate…

Cine se gândea acum 3 sau 4 ani că vom cumpără cel mai bun Focus sau Golf de la coreeni? Și aici nu mă refer la o uzină nemțească sau americană deschisă prin Coreea. Hyundai a simțit disperarea clienților dependenți de mirosul mașinilor noi. A produs timp de mai mulți ani autoturisme ieftine, bine dotate și cu garanția celor șapte ani de acasă.

Vânzările au mers binișor și-au ajutat brandul coreean să crească precum ”Făt-Frumos din lacrimă”. Din păcate, faima i s-a urcat la cap. A doua generație vine cu o diferență de preț, pentru aceleași dotări, de cel puțin 4000 de euro mai mare. Adică cel mai ieftin i30 costă 16 mii de euro cu un motor de 1.4 benzină, care va transpira odată cu tine în depășiri.

Nu este un brand japonez, unde știm deja că proprietarii sunt și fani. Despre Hyundai e greu să zici același lucru, pentru că vorbim de ceva diferit, ciudat pe alocuri și cu influențe din mai toate părțile. Eu unul mi-aș cumpără un Hyundai sau o Kia doar pentru că sunt diferite de orice alt hatchback de pe piață. O mașină care arată bine iar calitatea de la interior este o lecție de know-how dată de un debutant în lumea hatch-urilor de primă mână.

PS: Cel care a venit cu ideea să construiască un i30 mai scump ar trebui felicitat și înjurat în același timp. Cum pe piață nu există hatchback-uri ieftine (excluzând Sandero), nu e cumva prea devreme totuși pentru un Hyundai scump?