Categorie: GADGET

VIDEO – Huawei P8 – Un nou vârf de gamă… al producătorului

Huawei_P8

Huawei P8 este noul vârf de gamă al producătorului… Ar mai fi și altceva de spus? Observăm că pentru unii producători accentul se pune pe design, și cam atât. Nu mă așteptam să vină cu ceva revoluționar, însă la fel cum HTC mizează pe conceptul: „dacă ceva funcționează, atunci nu schimbăm nimic” la fel procedează și Huawei. Au rămas la un design foarte apropiat de modelul anterior, și au lucrat puțin la performanță.

Are un procesor nou pe 64 de biți, de la alt producător de această dată, HiSilicon, 3 GB memorie RAM, și un ecran foarte bun. Este însă suficient să se facă remarcat între cele mai bune smartphone-uri ale momentului? Poate doar din punct de vedere al fanilor brand-ului, numărul lor fiind și el ceva mai limitat decât în alte cazuri. Ne lămurim cât de bine stă în față, în testul nostru cu video și galerie foto.

Cea mai mare îmbunătățire pe care o aduce acest telefon este însă interfața software. În ciuda faptului că, de obicei telefoanele care se vând majoritar în țările asiatice nu acordă o atenție majoră acestui aspect, Huawei P8 are un meniu simplu și ușor de utilizat, fără prea multe zorzonele și funcții inutile. În plus, meniul e gândit să îți aducă pe ecranul principal mai toate opțiunile de care ai nevoie, cât mai rapid posibil. Acesta ar fi unul din elementele pe care ar trebui să insiste mai toți producătorii. Majoritatea utilizatorilor nu este impresonată de specificații hardware ci de design-ul exterior precum și cel al software-ului.

Mai jos v-am pregătit o galerie de imagini făcute cu Huawei P8. Se descurcă foarte bine mai ales în situații cu lumină foarte puțină cum este poza numărul 8. Imaginea este de la evenimentul de lansare, și având în vedere complexitatea tavanului și lumina foarte puțină a ieșit surprinzător de bine.

De asemenea, imaginile cu funcția Light Painting sunt surprinzător de ușor de realizat. Nu mi-a luat mai mult de 5 minute. Sursa luminii este LED-ul unui alt telefon.