Categorie: GADGET

VIDEO – Huawei Mate 8 – Cel mai mare din ”parcare”

Huawei_Mate_8_Review_Buhnici

Chiar dacă este unul dintre cele mai mari telefoane pe care le-am testat, Huawei Mate 8 și-a găsit locul puțin mai greu la mine pe blog. De vină a fost avalanșa de dispozitive noi proaspăt venite de la Mobile World Congress 2016, și desigur producătorii ce lansează mai nou, minim două dispozitive pe an.

Am rămas surprins însă câți dintre voi sunteți încă interesați de un telefon cu un ecran de două ori mai mare ca al lui iPhone SE. Vorbesc despre suprafața acestuia, desigur.

Mate 8 m-a surprins și pe mine, în primul rând pentru că nu este mai mare ca un iPhone 6S Plus. Huawei a făcut o treabă foarte bună la construcția acestuia, atât marginile laterale cât și cea superioară și inferioară fiind foarte reduse. Nici grosimea lui nu lasă de dorit și chiar și cu carcasa semi-transparentă cu care vine în pachet poate fi ținut decent în mână. Spun decent pentru că ecranul are totuși 6 inci.

Performanțele sunt de top. Un procesor cu 8 nuclee produs de Huawei, 3 GB memorie RAM pentru versiunea de 32 GB și 4 GB pentru cea de 64 GB. Aș fi preferat 4 GB pe amândouă, dar… chiar și așa, pentru cu mai puțină memorie RAM mai rămân liberi vreo 1.5 pentru aplicații. Decent, având în vedere că sistemul de power management te avertizează de fiecare dată când smartphone-ul consumă prea multe resurse, și îți recomandă să închizi complet aplicațiile.

Este un smartphone foarte bine echilibrat, iar bateria de 4000 mAh este lucrul care confirmă cel mai bine acest lucru. Va rezista eroic cel puțin o zi întreagă, chiar și pe 4G și cu GPS-ul în permanență pornit.