VIDEO – Honda Civic GT

Actualul Civic a fost ca o campanie de lansare în Europa a mărcii japoneze, o bună strategie de marketing, pentru că, până în acel an, Honda nu prea exista. Şi acum, ca dovadă, pe site-urile de vânzări auto, nu găseşti multe Honde mai vechi 5-10 ani.
Pentru cei care au văzut prima dată noul Civic, a fost ca un duş cu whiskey rece. Mai ales pentru administratorul blocului, că s-a trezit cu un OZN pe locurile sale de parcare. Pentru design-ul ieşit din comun, care să fim sinceri n-a fost pe placul tuturor, există şi-o explicaţie logică: peste mări şi ţări, doar cei trecuţi de a şaptea pomană îşi cumpărau Honda. De-aici design-ul pentru cei care încă nu s-au născut.

Din păcate sunt şi nişte măsuri pe care trebuie să le luaţi. Vezi muchiile ascuţite pe maşină. În plus, vizibilitatea nu este chiar excelentă. Inginerii japonezi au făcut maşina în aşa fel încât să poată fi condusă doar înainte, căci cu spatele loveşti tot ce apuci.
GT-ul testat e perfect pentru cei cărora Type-R devine hardcore. Din start, ai pierdut un Polo 1,2 din puterea maşinii, dar cel puţin ai o suspensie pentru pământeni. Oricum, ai demaraje şi sprinturi foarte bune.
Despre interior nu mai are rost să discutăm, l-ai văzut şi în urmă cu 10-15 ani în episoadele de Star-Trek. Arată ca sufrageria unui ahtiat după gadget-uri. Dar, cu toate astea, e foarte prietenos şi comenzile sunt mult mai aproape de şofer, faţă de alte autoturisme concurente. Ergonomie exemplară.
Preţul de 18.000 de Euro este unul bun pentru un hot-hatch. E ideal dacă eşti în căutari, pentru că la banii ăştia nu le găseşti nici măcar pe cele de clasă mică. Honda e la îndemâna oricui, cu acest model. Dacă anii trec, măcar tu să rămâi tânăr.
O altă variantă de Civic, ar fi motorul de 1,4, vreo 15-16000 de euro, tot i-Vtec, care produce 100 de CP, însă fiind un motor mic va trebui ţinut sus în turaţii de tătic iar mami va demara în rând cu toată lumea. S-ar putea ca la drum lung să nu existe nicio diferenţă la consum între motorizări însă, la o analiză amănunţită GT-ul e un chilipir.

Ultimele articole

Articole recomandate

43 Comments

 1. George dupa parerea ta costurile de íntretinere la o honda civic 1.8i-Vtec respectiv motoare honda pe benzina sunt mari? si aici ma refer la revizii si piese de schimb.. Si ce motorizare ì-mi recomanzi pentru oras 1.8i-Vtec sau 2.2i-Ctdi?
  Felicitari pentru blog si jos palaria pentru ceea ce faci!

  • @gigel: Eu am Civic 1.8 executive din 2008.
   Am condus de la Bucuresti la Onesti, dus-intors, regulamentar (ca deh, multe masini de politie) 4.2 L / 100 km. Am intrat pe la Colentina, am mers pe la Obor, apoi destinatia Militari. Consum cu un singur plin (~ 600 km) pana in fata scarii 5.2 L / 100 km. Am ramas cu putin sub un sfert de rezervor de benzina.

   Cu o alta ocazie, acelasi traseu, condus mai ‘neregulamentar’, in mare parte cu viteze de peste 100 km/h, 6.4 L / 100 km. In Bucuresti, in aglomeratie scoti cam 8.6-9.0 L / km, ceea ce e mult, chiar foarte mult sub ceea ce scot diesel-urile de la VAG.

   La Honda nu ai ‘viteza de consum’ ci turatie de consum, care e 2250 rpm; in treapta 6, la 2250 rpm ai undeva la 87-90 km/h.

   La 110 km/h ai consum de 5 %, la 130 km/h ai 6.5%, ceea ce e mai mult decat decent.
   @Daniel: Costuri de intretinere, doar reviziile anuale si ITP-urile momentan. Astazi (2018) ajung undeva la 500 lei. Taxa de inmatriculare a fost 2900 lei pentru 156g/km de CO2. In rest masina merge foarte bine, e o placere sa o conduci si nu cred ca este de „dat” indiferent de cati copii vei avea. Personal prefer sa o tin si sa cumpar alta in caz ca e nevoie, insa nu e o masina de dat asa de usor. :) Succes!

   • Long story short. Am gasit o honda civic din 2007 1.8 benzina, cutie i-shift, 160 000 km. Unic proprietar ,luata din Romania, cu revizii facute la honda. Masina arata foarte bine, se vede ca a fost intretinuta bine. Pe mine ma retine faptul ca e destul de veche, iar pretul e undeva la 6000 euro (negociabil), insa probabil o scot la un 5700. Intrebare? Crezi ca merita investitia? Raport calitate/pret, avand in vedere anul fabricatiei si nr de km.. Merci!

 2. Precum a precizat si „ruf” motorul este aspirat si 2 nu are suspensii independente pe spate(doar modelul in 4 usi fabrucat in Japonia)
  In rest…….mi a placut drive testul…

 3. Am 22 de ani si doresc sa imi achizitionez prima mea masina proprie,honda civic 1,8 i-Vtec pare o solutie foarte buna pentru mine.La un buget de maxim 6000 euro(sunt de parere ca pana ce nu ai propria locuinta nu merita sa te imprumuti pe la banci pentru o masina),tu ce ai alege George?si de ce?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.