VIDEO – Furăciune capitală

Așa arată Splaiul Independenței. 10 kilometri de gard furat sistematic. Nu vorbim de o țară bananieră, ci de capitala României. Gardul nu e orice fel de gard. Stâlpi grei de fontă și panourile ornamentale din fier s-au transformat în bani pentru hoții din Glina și Pantelimon.

Am făcut și un reportaj pe această temă. Credeți că au fost prinși cei care au cărat cu căruțele din București sute de tone de fier? Da, trei coetnici și o căruță.

În același reportaj, câteva zeci de kilometri de cablu din linia de contact care au dispărut fără vreun hoț prins. Vă dați seama cât de buni au ajuns hoții, care sunt probabil invizibili?

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. asta e doar inceputul, dupa ce vor mai da astia afara din politie o sa fie shi mai rau, dupa ce astia din guvern nu ma construiesc nimic ci darama tot sau vand orice la pret de nimic , macar sa mai ramanem cu ce era inainte dar nu o sa se intample asha pt ca o sa vina tziganii sa fure tot ca nu au ce manca shi le e greu sa se duca la munca ca ei nu au fost invatzatzi sa munceasca ci au fost invatzatzi de mici sa fure

  2. Daca mi-a placut acest articol? Sa-l dau mai departe ? Mi-a provocat fiori pe sira spinarii. Imi e rusine ca sunt nascut in aceeasi tara cu acesti „oameni”si cu cei platiti sa apere averea publica si cetateanul!

  3. Pe mine au cam inceput sa ma enerveze politistii. Cum ma intalnesc cu ei de la ora 23 incolo imi cer actele si daca merg pe jos 1 km deja cam devine frustrant, dar acum am gasit solutia. Trebuie sa car niste garduri in spinare, guri de canal, semne de circulatie, ceva furaciuni ca sa merg si eu linistit pe drum.

  4. Soluţia e simplă. Evident că sunt foarte greu de monitorizat atâtea obiective, însă mult mai uşor se pot monitoriza centrele de fier vechi. Dai o lege prin care acestea trebuie să aibă acte de provenienţă la orice fier din curtea lor şi să fie şi ele învinuite dacă deţin elemente din astea furate, şi aia e. Ai rezolvat problema. Pentru că atunci hoţii nu ar mai avea de ce să fure că nu le-ar mai cumpăra nimeni furăciunile.

  5. eu nu stiu de ce spuneti voi ca se fura cu caruta…
    eu fac drumuri bucuresti-constanta destul de des, in weekend. eu credeam sa gardul acela va fi schimbat. era demontat si urcat in masini de carat marfa, mari, si erau o gramada de oameni care faceau asta, in plina zi. nu veneau noaptea cu caruta, stati linistiti.

  6. Gardul reprezinta putin fata de furtul Splaiului insusi.De la podul Marasesti pana la Piata Unirii splaiul e doar pe dreapta.Partea stanga a fost furata.Este o strada a orasului de cand lumea.Acolo era Institutul Medico-legal si se mergea ca pe orice strada.Acum a fost furata.Noi nu mai putem circula pe ea.A fost data plocon Bibliotecii Nationale.A fost furata de la cetateni si facuta promenada.Si asa Bucurestiul n-are strazi destule.Primaria a furat-o si pe asta.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.