VIDEO – Ai televizor Full HD? Folosește-l la înaltă definiție!

Definitions_of_TV_standards sursa imagine: wikipedia

Să ai televizor capabil de FullHD dar conținut SD e ca și cum ai avea cereale dar nu lapte prin casă. FullHD este cel mai mare pas înainte de la televiziunea color încoace, așa că e păcat să nu profităm de avansul tehnologic.

Abonamentele cu acces la televiziuni FullHD s-au ieftinit, iar dacă stai la oraș poți să prinzi gratuit câteva posturi importante la rezoluție 1920×1080. Cu o antena mică de casă fă o scanare pe semnal digital. Dar și dacă ai televiziune prin cablu, fără pachet HD, poți să recepționezi câteva canale la definiție înaltă. Condiția e ca televizorul să aibă tuner DVB-T sau DVB-C.

Dacă în zona ta nu există firmă de cablu ori semnal digital, există servicii DTH (direct-to-home) la prețuri bune. Furnizorul îți va monta o antenă satelit ca să poți sa prinzi pe televizor meciuri, filme și seriale la cea mai bună calitate.

Articol realizat în parteneriat cu SES Astra, furnizor de servicii de televiziune HD prin satelit.

Ultimele articole

Articole recomandate

55 Comments

  1. Si atentie eu nu ma refer la canalele cablistilor, nu stiu daca stii ce inseamna DVT-B sau TDT in occident, TDT este termenul folosit in tarile cu dialect Castellano adica Spaniol. Acesta este un semnal liber transmis de antene-relee pentru care nu platesti, ai nevoie de un decodor si o antena speciala atat, nu are nimic de a face cu canalele cablistilor din Romania cu plata este cu totul altceva este televiziunea viitorului.

  2. Este putin abrupt sa spui despre „afirmatii pe care nu le pot sustine”, de obicei asta fac, le sustin tot timpul cu probe, nu-i frumos ce spui si nici adevarat. As putea in schimb sa spun despre tine ca faci afirmatii destul de des care nu ca nu pot fii sustinute ci nu sant reale ori sant gresite atat in domeniul auto cat si in cel al gadget-urilor, ultimul ce-mi vine in minte este cel cu „primul telefon cu ois” sau „primul telefon cu ecran 2K QHD” dar sant destule altele. Putina eleganta nu strica totusi, invatam unul de la altul asa merge lumea, chiar si cei mari mai gresesc cateodata.

  3. DVB-T este un semnal radio intelegi, nu are nimic de a face cu antene parabolice prin satelit sau cu cablistii. Ai nevoie de o antena specifica pentru acest semnal radio plus un receiver, este o antena clasica asemanatoare cu cea analogica ce o aveam pe bloc pe vremuri insa ceva mai complexa, aceea pe care o invarteai sa prinzi semnalul, atat si nimic mai mult. La noi nici nu exista in plan asemenea proiect deci nu are rost sa vorbim despre Romania, aici daca nu julesc banii de pe tine cu japca nu sant sanatosi, nu degeaba santem tara din UE cu cele mai mari taxe pe munca si cu cele mai mici salarii.

  4. Sunt destule, multe dintre ele livrate din pacate doar de cate un provider: Digi24, DigiSport 1 si 2, si ce mai are Digi cu filme, documentare, Dolce e si el HD, Eurosport 1 si 2.

  5. Eu am abonament de analogic, dar avand tuner digital, scanand in MOD LENT si alegand ALTA TARA decat Romania, adica Germania (desi am auzit ca unora le-a mers si pe Romania, depinde de marca televizorului), am reusit sa prind peste 120 de programe digitale, cateva HD si 70 analogice, multe fiind dubluri ale celor digitale. Astfel nu ma incurc cu decodor si 2 telecomenzi. Mai nou au aparut si cardurle CI dar daca merge si fara el de ce as plati mai mult? Evident ca unele programe sunt criptate gen HBO, dar nu-l consider un mare dezavantaj, oricum nu pierd mult timp la tv.

  6. Atentie! 1080i nu e totuna cu 1080p! Eu sunt de aceeasi parere: canalele HD pe care le prindem sunt asa cum scrie si in denumire: HD, nicidecum full HD!

  7. Intr-adevar canalele TV care emit in prezent in full HD emit la rezolutie 1920x1080i care este sensibil mai slab calitativ decat 1920x1080p care este maximul de calitate la rezolutia asta.
    Din cate stiu eu, niciun canal TV din lume nu emite in 1080p.

    Desi rezolutia este aceeasi pentru ambele formate diferenta de calitate apare din procedeul de afisare pe ecran:
    – i (interlaced): imaginea se creeaza de sus in jus intai cu liniile pare si apoi cu liniile impare
    – p (progressive): imaginea se creeaza linie cu linie

    In cazul imaginilor relativ statice diferentele intre cele doua formate este minima, dar pe masura ce dinamica schimbarii imaginilor creste atunci cresc si diferentele de calitate in sensul ca pe 1080i imaginea la schimbarile rapide de cadre devine neclara.

  8. Salut … e pt prima data cand scriu aici …
    Laurentiu spune multe lucruri adevarate cu privire la tv digitala … eu am SKY … si am canale in definitie inalta insemnad 1080i… problema e ca … depinde si cum sunt transmise , cum e inregistrata o emisiune ..
    De multe ori imaginile cele mai clare sunt cele din studio … cand sunt reportaje de multe ori filmarea e in SD …
    Acum parerea mia ca … plasma e cea mai buna la redarea imaginiilor ..intrucat reuseste mai bine sa transpuna pe o diagonala de 50 de ex un rezolutie SD..
    Eu avand o plasma un vt60 de la panasonic .. si s bucuros ca am apucat sa prind o bucata intrucat toate LED-urile sunt jalnice !!! ma uitam si in video facut de george cu acel philips .. au o imagine stricacioasa !! toate lcd astea pt asta am ales o plasma cu slabiciunile ei dar nu se compara ca imagine incepand de la o transmisie in SD si pana la full HD

  9. Tot acest marketing e o abureala totala .. incepand de la tv cele mai subtiri dar calitatea imaginii fiind varza !! pana la rezolutii ultra mega hd .. pt asta o firma ca panasonic a spus amin plasmelor .. unde nu are concurent pana ce o aparea old-ul .. doar cei de la lg au scos ceva la sume de 4000 -6000 euro !!!! … eu la acest pret as lua imediat un zt60 de la pana … si stai linistit 10 ani cu ce tehnologie are in el ..dar cred toata viata !!!
    O firma ca Samsung a invadat piata .. incepand de la telefoane care sunt proaste !!! pana la tv care sunt proaste !!! tot timpul cand vad un led samsung ma ia ameteala de cap la ce culori stridente obositoare .. albul ce arde detaliile .. dar e samsung .. ce dracu .. e tare ..
    O piata invadata de coreeni … cu lucruri supra evaluate .. si cu o reclama agresiva … firme ca panasonic si sony in lumea de consum violent au dificultate …sa tina pasul … dar calitatea lor fiind mult sus fata de cele coreene … forumurile sunt pline cu plangeri din partea oameniilor in ce priveste calitatea produselor coreene …
    Si acum revenind la oile noastre … in acest moment full hd e maximul cel il poti avea peste e aberatie … in Romania nici sa nu ne gandim de transmisii hd la tot pasul de ultra mega hd nu mai vb acum japonia e in experiment cu transmisiile in ultra hd … pana ajunge la noi eu nu mai traiesc sa vad

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.