Categorie: Auto

VIDEO – Ford Focus Sedan – purcelușul comestibil

Gama Focus-ului seamană cu povestea celor trei purceluși. Hatchback-ul este porcușorul mereu năzdravan, și încet la gândire, oare de ce? Sedan-ul aduce aminte de cel care ar fi fost felul doi pe meniul lupului, dacă nu era Wagon. Logic, nu?

Până acum, pe stradă, am văzut că sedan-ul domină gama Focus-ului. Explicație este una simplă: este varianta care împacă și capra și varza, bună pentru cei care vor să combine utilul cu plăcutul. Mai mult plăcut decât util, dar compensează, prin, ăăă, consum?

Cu siguranță, mașina se dovedește suficient de practică pentru cărat actele unei companii de gume mestecat, deși, ca să acopere investiția de 17.000 de euro, agenții de vânzare trebuie să lucreze pe timp de noapte.

Dacă Wagon-ul e prea mult pentru tătic, mașina în patru uși o să alerge la fel de bine pentru tine, cu aproape la fel de multe bagaje. Mereu vei găsi ”bărci” de pus pe plafon pentru hainele care oricum nu vor fi purtate în vacanțe.

Dacă mai faci și drumuri lungi, mergi neapărat pe motorul de 1,6 Ecoboost, pentru consumuri de diesel, la performanțe ST. Atenție însă la lista de opționale. Dacă te lași purtat de val, ajungi cu prețul amenințător de aproape de Mondeo. Parcă-i și văd pe cei de la bancă cum o să sufle-n casa de cărămidă, pam pam.