Categorie: Auto

VIDEO Ford Focus – Compacta lui 2015

Ford Focus 2015
Sunt producători care schimbă mai puține la o mașină de la o generație la altă, darămite la un facelift. Ford a schimbat cam totul la noul Focus, deși e doar o intervenție la jumătatea vieții.

Focus a devenit și mai bun. De la șasiu, până la interior. L-au ascultat pe George și au redesenat consola centrală. Au dispărut butoanele. Ford Sync2 e un sistem de control, cu touchscreen. De pe el poți să setezi chiar și cu voce, cam tot ce e de setat la mașină.

Noi am testat motorul de 1,5 litri, Ecoboost, 150 de cai putere. Sună la fel de bine ca motorul de pe Fiesta ST. E sprinten însă mi-ar fi plăcut să am rapoarte mai scurte.

Însă, unde excelează Ford e la șasiu. Mașina este confortabilă, silențioasă și jucăușă când ai nevoie. Ruliul apare foarte târziu și direcția știe să răspundă imediat atunci când îi ceri o înscriere curajoasă pe viraj. Bine, se simte lipsa direcției hidraulice de pe generațiile precedente, dar avantajul e că e mai plăcută la condus în oraș.

Plus că parchează singură. Am abuzat sistemul pe fiecare stradă pe care am văzut un loc liber de parcare. Știe să și gareze, cu spatele.

Gata cu vorba. Iată testul video: