VIDEO – NAS WD Digital MyCloud EX4100

My-Cloud-EX4100_Expert-Seri
Dacă ții la datele tale atunci sunt sigur că ai căutat deja soluții de back-up și stocare ale acestora. Toată lumea îți recomandă un serviciu de stocare în cloud. Că e mai sigur, că îți poți accesa datele de oriunde, și multe altele. Adevărat, e mai sigur ca pe hdd-ul laptopului tău pe care îl plimbi zi de zi, sau pe stick-uri USB ori HDD-uri externe. Dar parcă totuși vrei să nu depinzi doar de un astfel de serviciu. Și vrei acces rapid la ele de acasă, chiar dacă nu ai conexiune de internet. Soluția cea mai simplă și mai sigură este un NAS – Network Attached Storage.

Am mai discutat noi despre ele, modelul de față însă este puțin mai special. Vine de la un producător de HDD-uri și are și un preț extrem de mic. Undeva la 150 de euro. Îți explic imediat.

Când îl iei din magazin el costă aproape 1000 de Euro. Însă aici vine partea frumoasă. Este echipat cu 4 HDD-uri de 4 T , modele speciale pentru NAS, cu un preț de 200 euro fiecare.

Un echipament similar este cel puțin 400 euro. Aici este și meritul lui. Sigur, te obligă să scoți mai mult din buzunar la început însă stocarea este întotdeauna justificată.

Îl poți configura cum vrei. Pentru filme, muzică, pentru back-up automat de pe aproape orice dispozitiv, pentru viteză, siguranță, și chiar pentru a îți accesa librăria de informații când pleci departe. Peste mări și țări.

Ultimele articole

Articole recomandate

16 Comments

 1. Mai invata despre raid:
  0 – pt performanta- informatia e impartita in x si scrisa in paralel. Spatiu =x*Nr harduri Viteza=viteza hdd*xx
  1 – pt siguranta- informatia e duplicata. Spatiu =Nr harduri÷2 Viteza=viteza hdd
  5 si 10 combina viteza si siguranta

 2. O solutie foarte buna si de mult asteptata in special in domeniul foto video, unde este din ce in ce mai greu sa gasesti o varianta rentabila si utila pentru stocare si back-upul imaginilor sau fisierelor video din ce in ce mai mari ca si dimensiune.

 3. Nu prea merita atatia bani pentru ce ofera. Aplicatiile sunt doar de forma.. De banii ăștia poti sa cumperi un NAS Synology sau Qnap, tot cu 4 bay-uri si mai ramai cu bani de jumătate de hdd de 4tb :)

 4. Nici prin gand nu imi trece sa iau acest nas pt acasa, daca ma gandesc din perspectiva unui consumator care vrea doar ca pozele sa nu le piarda, iau un synology DSj215 cu doar 2 harduri intr-un RAID1 si ma ajunge la jumatate din pretul asta si este mult mai simplu de configurat cu o tona de aplicatii incluzand client de torrente dedicat, vizualizator de poze si video online, etc. etc.

  Am acest Synology acasa de 2 ani de zile si merge ca uns de cand l-am cumparat, este silentios, ventilatorul este la maxim dat si il aud doar daca pun urechea langa el.

  Dupa cum a spus si Alex mai sus, tu avand un NAS cu 4 HDD-uri iti recomand sa il treci pe RAID10, vei avea doar 8TB spatiu dar nu o sa ai nici o problema cu pierderi sau viteze. RAID5 nu este indicat pentru ca imparte informatia pe toate HDD-urile in 4, deci daca ti-a cazut un HDD ai sa pierzi sfertul acela de informatii garantat.

 5. George, dar nu ai spus cum il accesez din afara retelei intrne de acasa, de exemplu sa il accesez de la munca. Sau fac un user cu parola cuiva si i le dau sa isi puna ceva pe el. El cum se va loga ca sa nu umble la setarile nasului, sa vada numai folderul sau, atunci el ce interfata va avea, cum il acceseaza de oriunde… Te rog sa faci partea a 2-a pt acesta postare!!!

 6. Para rau Dragos dar vorbesti prostii, la RAID 5 daca iti pica un hard nu pierzi nimic, un sfert din fiecare hard e retinut pentru a tine informatiile necesare pentru a reconstrui informatiile de pe hardul defect, riscul e daca iti moare inca un hard in acest timp, atunci pierzi absolut tot. De asta idealul ar fi un RAID 6 dar acolo „pierzi” 2 hardurl (ca spatiu), dar pot sa-ti moare 2 harduri si tot nu ai probleme. Dar raid 6 evident nu se poate face pe numai 4 harduri, cred ca minimul e 5.

 7. RAID 0 nu asa functioneza cum ai spus tu in video, nu pierzi 1 hard din 2, cu 2 harduri de 4 TB in raid 0 faci 1 hard de 8TB de 2 ori mai rapid, si acesta e si motivul pentru care e cea mai raspandita forma de raid, mai ales ca raid 0 si 1 poti face in propiul calculator fara nimic extra, doar niste setari.
  Inainte de SSD-uri (dar si dupa) raid 0 se folosea pentru a face calculatorul mai „rapid”.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.