Categorie: GADGET

VIDEO – NAS WD Digital MyCloud EX4100

My-Cloud-EX4100_Expert-Seri
Dacă ții la datele tale atunci sunt sigur că ai căutat deja soluții de back-up și stocare ale acestora. Toată lumea îți recomandă un serviciu de stocare în cloud. Că e mai sigur, că îți poți accesa datele de oriunde, și multe altele. Adevărat, e mai sigur ca pe hdd-ul laptopului tău pe care îl plimbi zi de zi, sau pe stick-uri USB ori HDD-uri externe. Dar parcă totuși vrei să nu depinzi doar de un astfel de serviciu. Și vrei acces rapid la ele de acasă, chiar dacă nu ai conexiune de internet. Soluția cea mai simplă și mai sigură este un NAS – Network Attached Storage.

Am mai discutat noi despre ele, modelul de față însă este puțin mai special. Vine de la un producător de HDD-uri și are și un preț extrem de mic. Undeva la 150 de euro. Îți explic imediat.

Când îl iei din magazin el costă aproape 1000 de Euro. Însă aici vine partea frumoasă. Este echipat cu 4 HDD-uri de 4 T , modele speciale pentru NAS, cu un preț de 200 euro fiecare.

Un echipament similar este cel puțin 400 euro. Aici este și meritul lui. Sigur, te obligă să scoți mai mult din buzunar la început însă stocarea este întotdeauna justificată.

Îl poți configura cum vrei. Pentru filme, muzică, pentru back-up automat de pe aproape orice dispozitiv, pentru viteză, siguranță, și chiar pentru a îți accesa librăria de informații când pleci departe. Peste mări și țări.