Categorie: Auto

VIDEO Dacia Dokker – drivetest și review cu cel mai frumos furgon

Dokker este unul dintre modelele din gama Dacia ce vine să înlocuiască ceva din vechiul Logan VAN dar și din MCV sau chiar Lodgy. Nouă ne-a plăcut Dokker și l-am recomanda oricui are nevoie de spațiu interior, eficiență și caută un preț cât mai scăzut de achiziție. Ba chiar am putea spune că nu nici nu arată rău, având o parte frontală asemănătoare cu cea de pe Lodgy – dacă ar fi primit jantele mai mari de pe Dacia Logan 10 Ani, probabil ne-ar fi convins pe deplin; așa, încă își trădează rădăcinile de mașină mică.

La interior, nu vă așteptați la plastic de calitate – nu există. Însă, cei de la Dacia s-au străduit clar măcar să varieze texturile, și pe modelul testat nici diferitele nuanțe de gri prezente nu sunt alese rău. Comenzile pentru geamurile electrice au migrat și ele pe portiere, unde le era și locul, iar consola centrală, cel puțin la modelul testat, este dominată de ecranul MediaNav comun în grupul Renault. Ai mai jos review-ul nostru video și o fișă tehnică.

Când vine vorba de motoare, alegeți un dCI și veți fi răsplătit cu consumuri, la mers constant și liniștit, chiar și de 3 l/100km. Propulsorul de 90 cp este ajutat să pară sprinten și de etajarea destul de scurtă a celor cinci viteze – în oraș ajungi foarte repede în treapta a 5-a. Dokker mai are o calitate: este genul de vehicul plăcut în exploatare, nu unul care te va întrista cu gândul că trebuie să îl conduci, chiar și la drum lung.

An: 2014
Tip motor / Dispunere cilindri: L4
Capacitate cilindrică (cc): 1,461
Putere maxima (cp): 90
Cuplu maxim (Nm): 200
Cutie de viteze: M5
Accelerație 0-100km/h (sec): 13.9
Viteză maxima (km/h): 162
Consum mediu (l/100km): 4.5
Preț de la (€): 9,000
Preț model testat (€): –
Nr. Uși: 5
Lungime (mm): 4,363
Lățime (mm): 1,751
Înălțime (mm): 1,852
Masă (kg): 1,280
Ampatament (mm): 2,810
Volum portbagaj (mm): 800
Capacitate rezervor (l): 51
Combustibil: diesel
Nr. Locuri: 5

Pagina oficială.