VIDEO – Coolpad E501 Modena – Un smartphone mult prea accesibil

Coolpad_Modena_E501_Review_Buhnici

Sunt prea multe telefoane pe piață, iar asta nu e un lucru rău. Toată competiția asta nebună pentru cel mai subțire, cel mai ușor, cel mai performant sau cel mai mare smartphone a avut un rezultat favorabil pentru noi, consumatorii. Așa se face că începând de acum mai bine de un an, găsim telefoane ieftine și chiar bune.

Dacă mă întrebai acum 4 ani ce telefon îți poți lua cu 600 lei, și să poți face ceva cu el… răspunsul nu era unul satisfăcător.

Coolpad E501 Modena este doar unul din exemplele pozitive și este cel pe care îl testăm astăzi. Pe scurt, Coolpad este tot o companie chineză ce și-a făcut intrarea recent în Europa, și chiar și la noi în țară. Probabil stocurile sunt deja epuizate pentru cele două modele de smartphone pe care le au, însă fiți fără grijă, vor aduce mai multe.

Modena E501 este cel mai ieftin model, care a ajuns deja la 600 lei, 699 lei fiind prețul de intrare. Este un telefon cu ecran mare, 5.5 inci (cu o rezoluție tipică pentru 2012) însă motorizat de un Snapdragon 410. 1 GB RAM, stocare 8 GB și slot pentru card microSD.

La capitolul conectivitate avem WiFi de generație N, Bluetooth 4.0 și capabilități LTE. A, și e dual-SIM, al doilea slot fiind folosit doar pentru convorbiri. Camera principală de 8 Megapixeli e decentă, iar cea frontală de 2 Megapixeli își face treaba, la nevoie. Mai ales dacă folosești celebrul mod ”beutification”. Nu mai ai nevoie de make-up sau botox. Cel puțin în selfie-uri.

Mai e de lucru, cel puțin la rezoluție. Pe un ecran mare vezi pixelii. Pe de altă parte însă, e rapid în aplicații și în meniu, tocmai din cauza rezoluției mici care nu pune piedici procesorului.

Ultimele articole

Articole recomandate

43 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.