Categorii: Auto, GADGET

VIDEO și CONCURS Stația auto PNI 8001 – de ce ți-ar trebui așa ceva?

UPDATE: Concursul a fost câștigat de către Iulia Lascu. Felicitări și drumuri cât mai relaxante.

PNI 8000 si PNI 8001 ASQ
Dacă ai văzut deja antena aia lungă, ca de taxi, pe mașinile de pe DN1, să nu crezi că lucrează toți la o firmă. Mai degrabă sunt toți într-un ”cartel”. Să îi spunem cartelul șoferilor conectați. Cei care știu ce înseamnă o stație CB, pot pleca acum mai departe spre alte articole interesante de pe blog. De data aceasta încercăm să le explicăm celorlalți de ce sunt atât de mulți oameni, adică șoferi și încă și mai mulți camionagii care folosesc o stație de emisie recepție.

Gândite inițial pentru folosul firmelor de transport, taxi, poliție, etc, stațiile s-au dovedit foarte atractive și pentru omul de rând. Din câteva motive. Sunt ușor de instalat, comunică instantaneu cu oricine care e pe aceeași frecvență și se află în zona ta de acoperire și mai nou sunt foarte accesibile. Mai mult, comunicarea este gratuită. Câtă vreme stai în banda liberă, adică CB (citizen band), poți vorbi oricât și cu oricine e dispus să îți răspundă. Nu asta e însă ideea. Cei mai mulți ajung să apeleze la o stație ca să țină legătura cu ceilalți colegi de pe drum.

Nu doar prețul îi oprea pe cei mai mulți să folosească o astfel de stație. Ci și zgomotul. Pe frecvența publică se vorbește mult și uneori inutil. Unii își exersează și argoul. Suficient de rar din fericire. Și mai e și acel câșșșș care trezește copilul din somn, deranjează soția și bruiază muzica de la radio.

Modelul pe care l-am testat eu promite să rezolve fiecare dintre problemele de mai sus. Să îl vedem în review-ul meu video. 

Să recapitulăm:

Comunicare in banda liberă CB  – Știi dinainte ce te asteapta cand esti la drum (accidente, blocaje, controale…)
ASQ – Liniste in masina (fara fassss-cassss)
ASQ reglabil  – Comunici la distante mai mari cu colegii din trafic
Comenzi pe microfon – Poti fii mai atent la drum
Casti  – Poti asculta muzica in masina fara sa inchizi statia sau sa dai muzica mai tare
Casti – Pasagerii pot conversa/asculta muzica fara sa fie deranjati de statie
Casti – Informatiile ajung doar la sofer, singurul interesat din masina de starea drumului
Casti cu microfon – 8001 De ce sa nu vorbesti la statie hands-free ca la telefonul mobil?

La final te întreb dacă vrei o astfel de stație, nou nouță, pachet complet. Bănuiam eu. Lasă un comentariu și spune cum ai vrea să o folosești. Apreciem și povești cu stații CB de toate vârstele de la veterani ai antenei. Primești puncte suplimentare dacă ne lauzi prietenilor tăi peste tot, inclusiv pe facebook cu un share.

Dacă nu o câștigi o poți cumpăra la 299 de lei de pe mo.ro.