Categorie: Auto

VIDEO Citroen DS4 – funky hot-hatch de lux franțuzesc

Citroen DS4 (www.buhnici.ro)
Într-o epocă a mașinilor care nu mai rămân de noi în pană pe marginea drumului, garanții extinse și benzinării suficiente e greu să mai convingi clientul sănătos la cap cu promisiunea fiabilității. Adică ce să îi spui? ”Cumpără mașina asta că nu o să fiarbă motorul pe serpentine?” ”Nu o să crape motorul la 150.000 KM”. Să fim serioși. Cazurile de asemenea avarii sunt rarisime. Fiabilitatea nu mai este pentru mine așadar o miză. Mă interesează senzațiile pe care mi le oferă o eventuală mașină nouă și nu mă gândesc prima dată la adrenalina de pe serpentine. Deși ajută…

1. Vreau să arate bine. Nu e frumos ce crede oricine ci mai degrabă ce îmi place mie.

2. Vreau să se miște sprinten la nevoie dar nu neapărat cu un motor mare și costisitor.

3. Vreau să fie confortabilă dacă îmi duc copilul în mașină dar stabilă când o calc.

Te las pe tine să adaugi la listă tot felul de alte lucruri care sigur nu au importanță doar pentru că sună sofisticat.

a. Aș vrea să ofere cutie automată cu dublu ambreiaj și 8 trepte în loc de 6.

b. Suspensia independentă să fie multi-link sau MacPherson.

c. Injecția să fie la presiune mare și turbina cu geometrie variabilă.

Dacă știi răspunsurile, înseamnă că ori lucrezi în domeniul auto ori citeși prea mult acest blog sau alte site-uri de specialitate.

Dincolo de toate specificațiile, o mașină trebuie să transmită însă un sentiment. E ca și cu dragostea la prima vedere. Arată bine gagica dar o să mai facă și ciorbă și o să ieșim în club până facem plozi. Cam așa ar putea fi Citroen DS4.

Știu că ești tentat să începi să strigi cum alte modele germane sau japoneze sunt mai bune. Dar te provoc să răspunzi la o altă întrebare. Ce îi lipsește lui DS4 ca să fie potrivit pentru tine, dincolo de marcă și preț?