Categorie: Auto

VIDEO – Citroen C4 – Masaj în scaune?!?!

Ar fi ciudat să-i vezi pe nemţi renunţând la bere pentru a produce vin. La fel de ciudat ar fi să-i vezi pe nemţi cu bonetă pe cap şi o paletă pentru acuarele în mână.Şi nu o să-i vezi. Adică nemţii îşi văd de treaba lor fără să deranjeze pe cineva, lucrul nemţesc rămâne nemţesc. Însă, francezii nu se dezmint. Se adaptează. Studiază. Ca mai apoi să se apuce de treabă. Rezultatul, zic eu, e spectaculos.

Peste Seria1 de la BMW, cu mult! Pe lângă cartofii prăjiţi poţi cere acum şi un bratwurst. Francezii au îndreptat toate armele către concurenţi, şi, au făcut din C4, maşina care ar fi trebuit să fie aşa de la început.  La fel ca şi DS3, C4 a primit ceva mai multă atenţie pentru a relansa marca Citroen, care părea pierdută în negura ultimiilor 10 ani de maşini nu foarte reuşite.

Noul C4 e total diferit de modelul precedent. Adică, vitezometrul e la locul lui, volanul este unul aparent normal, spun aparent pentru că are mai multe butoane decât consola centrală de la un VW Golf, finisajul este bun şi dotări pe care nici pe C6 nu le găseşti. Însă pentru a păstra un pic din tradiţia franţuzească, cutia de viteze nu este foarte reuşită. Ei o numesc cutie robotizată, asta înseamnă că e o cutie manuală la care schimbările sunt acţionate automat, doar că spre deosebire de o cutie automată simţi fiecare schimbare de treaptă. Poţi scăpa de aceste smuciri dacă treci cutia pe manual, după ce vei realiza că ai ales degeaba o astfel de cutie.

Prin lista foarte lungă de opţionale vei găsi masaj şi încălzire în scaune, priză 220V, trapă panoramică pe toată lungimea plafonului, scaune îmbrăcate atât în piele cât şi în alcantara, dar găseşti şi dotări obişnuite precum climă sau navigaţie. În bunul stil Citroen spaţiile de depozitare sunt numeroase. Şi incă un lucru care îi dă o notă bună maşinii, faptul că poţi seta culoarea instrumentelor de bord, sunetul dat de semnalizator şi o mulţime de alte setări care te aşteaptă să le descoperi.

Preţul maşinii porneşte de la 14.950 Euro cu TVA iar pentru varianta testată ajunge la 21.000 Euro.

Sunt curios ce surprize ne pregătesc cei de la Peugeot.

text Marian Andrei

Hai să auzim şi opinii de la proprietari de C4.

Nu uita să dai like ori să postezi pe facebook şi twitter, pentru că merită. Ai butoane dedesubt.