VIDEO – HP Chromebook – Dar ce este un Chromebook?

HP_Chromebook_review_buhnici

Ai auzit de netbook? Sunt sigur că da. Toată lumea a auzit de ele de acum trei sau patru ani de când au dispărut fără urmă. Chromebook-ul este un fel de netbook cu mențiunea că nu rulează Windows. Deci ar trebui să fie mai ieftin nu? Teoretic da, producătorii nu mai trebuie să plătească o licență de Windows către Microsoft. Ei folosesc un sistem de operare de la Google, care arată și se folosește la fel ca un browser Chrome.

Ideea este simplă. Se ia un procesor Intel Atom pentru variantele mai ieftine, se pune într-o carcasă de netbook, se adaugă doi sau patru GB RAM, o baterie mare și se instalează Chrome OS. Când zic baterie mare mă refer la una care rezistă și 8 ore de navigare pe internet. Din câte văd eu lucrurile , Chrome OS are o mulțime de avantaje pentru cineva care folosește laptop-ul doar pentru navigare pe internet. Părinți, bunici, copii, chiar și eu aș folosi unul.

Este simplu de utilizat, poți edita fotografii, poți crea și edita documente, juca zeci de mii de jocuri online, te poți uita la filme sau pe YouTube și toate acestea fără să îți bați capul legat de viruși. Nu salvezi mai nimic pe cei 16 GB de memorie internă. Totul e în cloud, în cei 100 GB oferiți gratuit de Google, sau pe carduri SD ori stick-uri USB. Le suportă și pe acestea. În plus, dacă ți-l fură cineva sau îl pierzi, datele tale sunt în cloud. Obligat forțat.

Cred că ți-ai bătut capul destul cu laptopul părinților sau bunicilor, care nu știu să navigheze prin avalanșa de link-uri virusate și mesaje spam. Mai nou se vinde și cu abonament de date inclus.

Ultimele articole

Articole recomandate

53 Comments

  1. Buna ziua, ce puteti spune despre tableta Hp elitepad 1000? E un produs business si imi pare ca are clasa. Imi place ca primesc la ea husa, tastatura… Isi merita pretul? Nu e ieftina…

  2. Bună ziua!
    Este atractiv acest gadget, dar sunt convins că mulţi utilizatori ar dori instalarea unui „Windows”. Este compatibil? (Eu cred că ar fi posibilă instalarea unui 10 sau chiar 8.1).

  3. Salut, am urmarit pe youtube cred ca toate review-urile tale. e prima data cand vin pe blog, si esti prima persoana la blogul careia dezactivez adblock. multumesc pentru review-uri tine-o tot asa

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.