Categorie: GADGET

VIDEO – Canon 1DX Mark II – Cel mai performant și mai scump DSLR Canon

Canon_1DX_Mark2_DSLR_Review_Buhnici

Există un moment în viață când te saturi de micile probleme pe care ți le face tehnologia și dai năvală în contul din bancă ca să îți cumperi cel mai scump telefon pe care îl găsești. Nu ai nevoie de el, nici nu vrei să te dai mare în fața prietenilor, pur și simplu nu vrei să se mai blocheze drăcia și să îți poți face treaba cu ea.

Așa m-am simțit eu câteva ore cât m-am jucat cu acest aparat. Concluzia, face ceea ce vrei tu să facă, mai repede decât te gândești și apoi așteaptă următoarea comandă. Nu se supără dacă îl uiți pe terasă când vine ploaia, nici dacă îl scapi pe asfalt pentru că ai două mâini stângi. Glumesc. Probabil.

E foarte rapid. Face 14 fotografii pe secundă în format RAW, cât timp vrei tu să ții apăsat declanșatorul. Dacă îți e frică că pierzi momentul magic poți filma 4K în 50/60 cadre pe secundă și apoi extragi direct de pe aparat cadrul cel mai bun. Cât de tare e chestia asta? La o imagine cum este cea de mai jos mă refer. Făcută de un profesionist, extrasă dintr-o filmare 4K.eos_1d_x_mark_ii_kingfisher_tcm13-1345853

Acum, probabil te interesează dacă chiar l-am cumpărat, nu? Nu! E prea scump pentru mine și eu am nevoie de un aparat versatil pentru filmare, nu pentru fotografii. Este un aparat pentru cei care merg în junglă, în safari, sau stau la marginea terenului de sport și ascund aceste aparate în spatele unor obiective de un metru. Sau doi. Costă nu mai puțin de 6000 de dolari, mai exact 240 de milioane de lei vechi. Doar aparatul. Pentru obiectiv mai trebuie să vinzi o mașină, sau cinci. Și da, merită, pentru cei care îl muncesc cu adevărat și care sunt suficient de răbdători să facă 10.000 de poze și să aleagă trei pe care să le vândă.