VIDEO – Din cabina mecanicului de tren ”Săgeata Albastră”

Cabina mecanicului de tren www.buhnici.ro

În munca mea se întâmplă să am parte uneori de experiențe la care doar visam în copilărie. Una dintre ele este evident șansa de a asista din cabina mecanicului de tren la spectacolul șinelor care se împletesc și se desfac în fața ochilor. Tot așa am ajuns în trenul care a bătut recordul de viteză de la Făurei de acum câțiva ani când am măsurat puțin peste 200kmh. Altfel o viteză constantă pentru trenurile rapide din Germania, unde InterRegio zumzăie pe șine liniștit prin comparație cu ICE care depășește constant 300kmh. Dar să revenim la Săgeata noastră Albastră în care am mers cu 116kmh pe linia București – Balotești prin 2011 :)) Dacă îmi împărtășești bucuria, te invit să vezi imaginile.

Și un clip de colecție cu intrarea în Gara de Nord.

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

 1. Foarte tare ! Felicitari pentru calatorie !

  O mica observatie , mie personal mi-ar fi placut mai mult daca ar fi fost doar cadrul din spatele mecanicului.

 2. Apropo, linia este Bucuresti – Ploiesti (M1000), iar in primul clip ai aranjat clipurile invers. Adica te duceai spre Buc.Nord ai inceput cu Chitila si ai terminat cu statia Crivina ducandu-te spre Ploiesti :))

 3. Aparent banal pentru niste straini din Occident, care cu siguranta nu raman uimiti cand vad viteza „astronomica” unui asemenea tren. Cum spunea George, exista in Franta si TGV care circula cu peste 300 km/h foarte lejer… Deci nu e nimic de picat pe spate cand auzi ca asta merge cu 116… pana la urma orice masina poate intrece un astfel de tren :)). Interesant oricum videoclipul, asteptam unul cu masini ! :))

 4. @mihai
  cauta in market pe android, gps speed sau ceva la modul asta, telefonul iti foloseste gpsul ca sa iti determine viteza de deplasare. nu este nevoie de conexiune la net, decat de gps nativ al telefonului

 5. Ce fel e tara asta:)) in 2013 te lauzi ca ai mers cu sageata albastra cu 116 km/h(chiar daca, clipul e din 2011, nu cred ca astazi se merge cu viteza mai mare). Cand auzi denumirea „sageata albastra” te gandesti la viteze mai mari, peste 200 km/h, nu 116, cu 100 merg eu cu masina cand ma grabesc pe undeva…vorba cuiva de mai sus, orice masina poate depasi „sageata albastra”:))

 6. @Andrei
  Sageata albastra nu e tren de viteza, in ultima vreme circula (in mare parte) ca si personal (regio, dupa cum se numeste acum), la fel si in tarile din care a fost adusa. Ca romanii au pus-o mai intai in regim de InterCity sau Rapid, asta e altceva.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.