VIDEO – Din cabina mecanicului de tren ”Săgeata Albastră”

Cabina mecanicului de tren www.buhnici.ro

În munca mea se întâmplă să am parte uneori de experiențe la care doar visam în copilărie. Una dintre ele este evident șansa de a asista din cabina mecanicului de tren la spectacolul șinelor care se împletesc și se desfac în fața ochilor. Tot așa am ajuns în trenul care a bătut recordul de viteză de la Făurei de acum câțiva ani când am măsurat puțin peste 200kmh. Altfel o viteză constantă pentru trenurile rapide din Germania, unde InterRegio zumzăie pe șine liniștit prin comparație cu ICE care depășește constant 300kmh. Dar să revenim la Săgeata noastră Albastră în care am mers cu 116kmh pe linia București – Balotești prin 2011 :)) Dacă îmi împărtășești bucuria, te invit să vezi imaginile.

Și un clip de colecție cu intrarea în Gara de Nord.

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

  1. buna! m-am lovit de postarile tale in eforturile mele de a gasi orarul sagetei albastre. Good job! cu videourile, este placut in special da iti place sa calatoresti. Pe alta nota stii cumva un site VALID unde pot gasi mesul trenurilor? sint interesata de rura Bucuresti Constanta cu oprire la Eforie Nord pe data de 15Iulie. pina acum toate siturile nu merg:( mersi si calatorie buna in continuare :)

  2. Frumos George,am avut si eu multe astfel de experiente datorita unchiului meu care este mecanic de locomotiva. Iti recomand sa mergi pe noul tren Hiperyon pe tronsonul Bc N Constanta unde duce 160

  3. Pai asta e Siemens Desiro si a fost proiectata special ptr trenuri Regio ptr. distante scurte cu viteza maxima de 120 km/h…doar ca la noi cum a fost ceva nou a fost wow si nu e adevarata sageata albastra,adevarata sageata albastra a fost construita la Uzinele Malaxa si strabatea traseul Viena-Cosntanta in anii de glorie ai regelui Carol….din pacate ultima bucata de sageata albastra a luat foc pe la inceputul anilor 90 in Depoul Arad!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.