Categorie: GADGET

VIDEO – Bose Quiet Comfort 25 – Liniște vă rog, acum dorm

Bose_QC25_Buhnici

Abia aștept să ajung în avion ca să dorm. Mai am 5 minute până la îmbarcare, îmi pun căștile pe cap și să vezi cât de repede trec cele 11 ore de zbor până în Vegas. Nu, nu plec în vacanță, tot pentru voi mă duc la CES. Recunosc că mă încarc cu energie cât pentru un an dar nu despre asta e vorba în acest articol. Cam asta se va întâmpla în câteva zile, până atunci însă, acestea sunt căștile pe care le iau cu mine.

Ah, vreau să vă spun să vă luați o baterie de rezervă pentru căștile acestea superbe. Nu te anunță când o termină pe cea din ele și s-ar putea ca la mijlocul zborului să auzi brusc, prin somn, motoarele avioanelor și agitația călătorilor.

În rest, numai de bine. Am fost surprins și de această dată de construcția de calitate, greutatea redusă și chiar coloritul mai vesel al ultimului model de căști de la Bose. De când îi știu eu, ”umblă doar la costum închis la culoare și fără urmă de zâmbet pe buze”. Acum poți comanda căștile într-o varietate de culori și combinații, ca să placă și soției sau prietenei.

Lucrul care este cel mai special la ele este acel noise cancelling, atenuarea de zgomot pe limba noastră. Aceasta se face cu ajutorul unor microfoane, nu știu exact câte pentru că producătorul nu se laudă cu detalii tehnice, care preiau zgomotul exterior și îl redau în căști. Pare simplu însă nu e chiar așa, și este nevoie de câteva urechi foarte fine și ingineri foarte buni pentru a atinge acest nivel.

Sigur, nu sunt ieftine. Costă vreo 300 de Euro dacă le iei din afară, iar la noi depășesc puțin pragul de 1000 lei, însă merită cu adevărat. Acum nu mă mai îngrijorează zborul lung până în Statele Unite. Ba chiar îl aștept cu nerăbdare.

La mulți ani și ne vedem la anul, de la CES.