VIDEO – BMW 650i Cabrio – BMW Seria SEXXX

V-am promis că revenim în forţă după vacanţă… iar noua Serie 6 e cea mai arătoasă nemţoaică de la Claudia Schiffer încoace.

Nu mi-o permit nici eu, nici 95% dintre voi. 120.000 de euro sunt bani buni, pentru care românul de rând munceşte vreo 10-15 ani, fără să luăm în calcul cheltuielile de zi cu zi. Cei mai mulţi nu vor strânge asemenea sume toată viaţa. Nu pentru noi e făcută această decapotabilă masivă, cu aproape 500 de cai, deşi sigur o visăm „gură-cască” până ne vom consola cu o Seria 1 sau un „treiar”.

Preţul imens o apropie extrem de periculos de teritoriul italiencelor sport. Să nu mai vorbim de faptul că la banii ăştia îţi iei un monstru cu baterii cu care poţi parcurge şi 400 de kilometri cu un plin de curent electric. (da, e vorba despre Tesla Roadster – în curând aici pe blog). Dar dacă ai bani de încă o vilă şi o vrei pe roţi, performanţa şi luxul de la interior te vor convinge. De pe la 80-90.000 de euro te poţi uita la motorizări mai economice, cu dotări la nivel de limuzină veritabilă. Să nu uităm că Seria 6 beneficiază de acelaşi depozit de componente ca Seria 5 sau Seria 7.

În ceea ce priveşte aspectul, mă face să cred că cineva şi-a dat demisia de la Alfa Romeo şi a sărit în barca celor cu elice alb-albastră. Liniile masive şi conturate puternic, chiar o fac să arate a maşină ce merită suta de mii de euro. La generaţia trecută, şi dacă aveai 20 de ani, erai considerat un boşorog libidinos.

Dacă totuşi, prin absurd, Seria 6 ţi se pare practică, îţi place portbagajul sau consumul decent prin comparaţie cu o şalupă, vezi că au o ofertă interesantă la Clio. Mai potrivit pentru genul tău… Dar dacă ai plecat spre showroom cu sunetul de V8 în creier, şi cardul Platinum… nu uita pălăria.

Mulţumiri prietenilor din spatele camerei şi montaj pentru cel mai reuşit clip de până acum.

Acceaşi maşină, aceleaşi senzaţii, altă perspectivă în testul ProMotor.ro

Nu uita să dai like, tweet, +1

Ultimele articole

Articole recomandate

31 Comments

 1. George , super TEST , superba masina . O greseala – te-am urmarit facand-o si atunci cand ai testat serie 5. BMW nu are cutii cu dublu ambreiaj decat pe M3 si asta relativ de curand (2010) – se numeste DKG si 7 trepte . Cea cu 8 care e prezenta pe 5 , 6 , 7 , x3 , x5 , x6 este cea mai avansata cutie cu variator de cuplu facuta in colaborare cu ZF (5 ani au lucrat la ea). Toate bune !

 2. Oki , au folosit cutii cu dublu ambreiaj si pe motorul N54 , editie destul de limitata / a fost montata optional , dar nu mai mult de 1000 masini (135i , 335i), pt ca apoi a devenit N55 *cu un singur turbo (single snail) iar din conveniente de brand(copyright) a trebuit sa renunte la titulatura DCT – devenind DKG .
  Din maculatura interna bmw
  In January 2008, BMW introduced a dual clutch transmission for their M3 model, manufactured by GETRAG, embedding a DualTronic dual clutch module from BorgWarner, and dubbed M Dual Clutch Transmission (M DCT). The same transmission is used in the second generation Z4 (the Sdrive35i version), and is an available option on the 335is and later 135i builds.

  Ideea de baza e ca cea cu 8 e full automata , daca nu ma insel e cu convertizor de cuplu !

 3. „Ideea de baza e ca cea cu 8 e full automata , daca nu ma insel e cu convertizor de cuplu !”

  Exact ! Si dupa cum ai spus si tu in primul post, noua cutie cu 8 rapoarte nu e dual clutch , iar greseala a fost spusa si in review-ul de 530d M sport sedan.

  Chiar daca mai faci greseli tehnice pe ici pe colo, keep up the good work George! Daca inainte ma uitam la autobild, top gear, fifth gear, autoblogger etc.. acum urmaresc si acest blog!

 4. Cu o asemenea bijuterie pe strazile din romania e mai mare pacatu sa o scoti la o plimbare :( mai ales in traficul din Bucuresti! :D p.s Frumoase prezentarile , (Evoqu-l semana cu freelander nu cu range ) :P

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.