VIDEO – BMW 530D xDrive Bonus – sisteme şi beculeţe din bord

Am revenit mai obosit decât am plecat în concediu după o goană de multe mii de kilometri şi mile. Asta nu înseamnă că mă las pe tânjală şi de azi băgăm marfă nouă. Iată un supliment la testul BMW 530D xDrive. Am încercat să vă arăt cum funcţionează o parte din funcţiile mai avansate ale maşinii.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/7C6l4SQ2r40″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

Ultimele articole

Articole recomandate

56 Comments

  1. Frumos … Baietii de la BMW au facut intotdeauna treaba buna, trebuie sa recunosc chiar daca nu sunt adeptul masinilor nemtesti.

    Felicitari George si bine ai revenit.

  2. nu am auzit pana acum de sistem de racire pe ulei. imi place cum pleca de pe loc masina prezentata. si eu an bmw diesel dar nu am cutie automata si am inteles ca daca plec mai incet e mai bine pentru ambreiaj. astept cu nerabdare si alte prezentari bmw. o sa incerc sa postez si eu niste poze de la muzeul din munchen !

  3. Imi place sincer cum ai prezentat gadgeturile din masina. Confort – siguranta – economie , 3 lucruri importante la o masina. Care are trebui sa aibe orice masina.

  4. Poate parea putin offtopic, dar am stat cu ochii pe turometru si pe schimbul automat al treptelor. Imi poate explica cineva de ce cutia automata schimba atat de repede si motorul ramane in majoritatea timpului sub 2000 de turatii(uneori mers constant sub 1500 de turatii). Din cate stiam, subturarea motorului are efecte potential negative: stricarea catalizatorului prin acumulare, stricarea turbinei(din cate stiu ea intra in functiune pe la 1600-1700 de ture), chiar daca se obtin consumuri f bune. Un motor diesel si turbina nu se simt cel mai bine in apele lor intre 2000-2500 de turatii? Cel putin eu asa imi conduc febletea, si obtin consumuri decente. Multumesc anticipat pt explicatii/sfaturi!

  5. Pax, e o cutie automată. Dacă e cum zici tu, înseamnă că inginerii de la BMW vin la muncă doar cât să ponteze cartela la intrare.

    Este un motor mare care functionează cu două turbine, indiferent de turaţie, propulsorul are suficient cuplu cât să nu-l distrugă accelerările bruşte, aşa că nu mai obţii aceleaşi trepidaţii pe la 1200 de ture ca la un motor pe benzină sau tradiţionalul TDI.

  6. @pax – aş adăuga la ce a spus bine ASBO că şi maniera de condus calmă a condus la aceste turaţii scăzute. Ar fi anormal ca maşina să se tureze în 3000 de rotaţii la viteze mici. În schimb, atunci când conduci normal şi mai faci şi câte o depăşire, sigur vei tura spre 3000. Oricum, cu sau fără reprizele rapide, maşina are mecanisme prin care îşi curăţă catalizatorul la un drum mediu sau lung.

  7. @ASBO atunci cum vezi tu un motor diesel cu 1 sg turbina in rapoartele lui optime turatie-consum-perfomanta-uzura? As citi cu interes un articol obiectiv si concret argumentat in privinta asta. Cred ca si altii ar fi interesati de un articol/o replica din partea unui cunoscator.
    @George Poti sa explici mai bine te rog „maşina are mecanisme prin care îşi curăţă catalizatorul la un drum mediu sau lung.” ? Astept cu interes un articol din partea ta referitor la condusul sub-turat/supra-turat/optim si ce efecte au acestea asupra motorului si ale pieselor direct implicate volanta,catalizator,turbina,ambreiaj, planetare,etc…), atat in cazul motoarelor diesel cat si ale celor pe benzina. Parerea mea e ca sa conduci o masina la potentialul ei real trebuie sa stii parametrii posibili si sa-i atingi(respectand limitele legale cat de cat si fara a incomoda pe nimeni in trafic). Intrebarea cea mai potrivita cred ca ar fi „Cum te comporti cu motorul tau?”. Multumesc pentru raspunsuri.

  8. Da. Frumoasa prezentarea, super masina! Si Adelin Petrisor tot un BMW a prezentat in ultimul post pe blogul sau. Imi place, place, place! Bun venit, George! Te asteptam cu noi prezentari de gen!

  9. Pai Pax, e foarte simplu.

    Daca cu un motor diesel pana in 2000cmc, cu o singura turbina, mergi constant la 60-70 in treapta a cincea/sasea ai avea cam 12-1300 de turatii. Incearca sa accelerezi, vei vedea ca instant vei avea un consum urias. De asta la motoarele mici este foarte important sa nu scazi sub 2-2300 de turatii. RPM e mai aproape de cuplul maxim, consumul nu creste la fel de mult si motorul o duce mai bine pentru ca nu e fortat.

    In schimb la motoarele mari, imense chiar, lucrurile stau altfel. Daca acel BMW ar fi avut cutie manuala, ai fi putut accelera la fel de lejer de la 1200 de ture. Motoarele mari sunt intotdeauna mai fiabile si au o viata mai lunga.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.