Categorie: Auto

VIDEO BMW 118d – Seria 5 de buzunar

Ai 30 de mii de euro și nu știi ce să faci cu ei? Îți zic eu. Ori îți iei o garsonieră și mai bagi încă jumătate din suma cheltuită deja pentru achiziție ca s-o mobilezi corespunzător. Sau: dai fuga la un dealer BMW pentru un Seria 5 de buzunar. Uită de vechea generație Seria 1, pentru că cel nou e de-a dreptul spectaculos. Ce-i drept, la așa o sumă, constructorul nu-și permite să dea greș. Se conduce exact așa cum te aștepți, e confortabilă dar și neașteptat de jucăușă atunci când pui presiune asupra pedalei de accelerație.

Treci pe Sport și direcția se întărește suficient cât să-ți spună că te apropii de limitele lui Newton. Fără frică totuși, tehnica demnă de Sillicon Valley, procesează miliarde de informații într-o milisecundă și știe că trebuie să îți taie… gazul. Când n-ai dispoziție pentru lecțiile de fizică, poți să te lauzi pe twitter sau facebook cu consumul spectaculos ( Covasna – București, 4,5litri/100km). Din păcate, cauciucurile Runflat îți vor strică puțin plăcerea de a conduce. O groapă apărută din senin (că doar trăim pe meleaguri carpatiene) îți va măcina orice piatră ascunsă prin rinichii stricați de berea de la bulgari.

Concluzia: e o mașină care merită banii cu vârf și îndesat, mai ales că în afară de dimensiuni nu e nicio diferență între seria 7 și seria 1. Eu zic să te grăbești acum la un dealer, că până la referendum mai scoatem câteva zeci de bani în plus pentru 1 euro.