Categorie: GADGET

VIDEO Audio Technica ATH M50x – Căștile de tăvăleală ale unui DJ

Audio-Tehnica-M50x

Chiar dacă prefer căștile mici de tip In-Ear nimic nu se compară cu o pereche de căști mari, comode, rezistente și de calitate. De aceeași părere sunt și DJ-ii care în timpul unei sesiuni de mixaj live nu pot folosi o pereche de căști mici, pur și simplu acestea nu sunt suficient de puternice. Audio Technica ATH M50x sunt varianta orientată către consumatori a lui ATH M50, un model binecunoscut în rândul profesioniștilor pentru calitatea sunetului și fiabilitate.

M50x ar putea concura ușor la preț cu Beats Studio însă nu sunt lucioase și nici nu au o baterie pe care vei uita cu siguranță să o încarci. Sunt foarte solide și dacă ai preferințe pentru altă culoare le găsești și pe negru sau pe alb.

În comparație cu vechiul model, M50, M50x nu au primit prea multe modificări în materie de design și nici nu de doream asta. Chiar dacă au fost gândite inițial pentru studio și DJ,nu sunt excesiv de mari și mergând la extreme, cred că le-ai putea lua cu tine în metrou fără să se uite cineva prea ciudat la tine. În plus, banda și cupele groase ajută la o distribuție mai bună a greutății și le fac mai confortabile la audiții prelungite.

În pachet regăsim 3 tipuri de cabluri, unul de 1.2 m pentru plimbare, și două cabluri mai lungi, de 2.5 m unul simplu și unul spiralat pentru utilizarea la birou. Ca orice alt fel de căști de DJ, Audio Technica M50x se pot împacheta pentru transport, în cutie au o husă de transport cu microfibră pe interior.

Calitatea sunetului este cel mai important atu al acestor căști. Incinta este de tip închisă însă spre surprinderea noastră sunetul este curat, dinamic și bine echilibrat. Bass-ul este puțin mai puternic decât la modelul profesional, o caracteristică apreciată de consumatorul de rând.

În concluzie ne-au plăcut, chiar mai mult decât ne așteptam. Apropo, prețul acestora este de 150 de euro, aproximativ 700 Lei și cu siguranță sunt o pereche de căști care vor fi funcționale și peste 3 ani, chiar dacă le calci puțin în picioare și le tăvălești prin rucsac sau pe sub birou.