Categorie: GADGET

VIDEO – ASUS ZenFone 2 – Un mic computer cu 4 GB RAM

ASUS-Zenphone_2_buhnici

ASUS ZenFone 2 este un telefon despre care m-ați întrebat deja mulți dintre voi, așadar nu am putut să îl ignor. Mi-a atras atenția când am auzit că are 4 GB de memorie RAM și niște băieți isteți au instalat pe el și un sistem de operare pentru PC, mai exact Windows 7. Ce mai, este un computer în toată regula! Adevărat, însă are Android 5.0 așa că îl tratăm ca pe un telefon.

Spre deosebire de majoritatea vârfurilor de gamă, ZenFone 2 vine cu o carcasă din policarbonat. Din cauza asta e și ceva mai ieftin. Nu are baterie detașabilă însă suportă un card microSD cu care poți mări considerabil capacitatea de stocare. Un element pe care îl vedem din ce în ce mai rar zilele astea.

Pe scurt, are un ecran de 5.5 inci FullHD, procesor cu patru nuclee la 2.3 GHz, un intel Atom și 4 GB memorie RAM. Stai liniștit, jocurile și alte aplicații nu vor folosi atât de multă memorie RAM, dar are un impact pozitiv asupra autonomiei. E mai ușor pentru sistemul de operare, și mai rapid de altfel, să pornească aplicațiile din memoria RAM decât de pe stocarea internă.

Bateria este și ea destul de mare, 3000 mAh. E puțin mai mult decât au unele telefoane de top în acest moment și pentru asta are o bilă albă. În testele noastre a rezistat puțin mai mult de o zi, la o utilizare destul de intensă. E bine!

Este ieftin, cel puțin în comparație cu restul dispozitivelor cu o configurație similară. Modelul testat, cel cu 4 GB RAM ajunge la doar 1600 lei. Wow! Am zis „modelul testat” pentru că mai există o variantă de ZenFone 2 cu 2 GB RAM și cu un procesor ceva mai slăbuț, la doar 1.8 GHz. Cred că știți deja pe care din ele îl recomand, nu?