Categorie: GADGET

VIDEO – ASUS Zenfone MAX – Măricel dar cu baterie pe măsură

ASUS_Zenfone_MAX_Review_Buhnici

ASUS Zenfone MAX este o reprezentare bună a ceea ce ne dorim aproape toți, și anume: un smartphone decent cu o baterie mare. Bateria are 5000 mAh și promite să îl țină treaz cel puțin două, chiar și trei zile, între reîncărcări. Sigur, dacă te joci pe el și ții display-ul la luminozitate maximă nu te aștepta să treci de o zi de utilizare. Chiar și așa, promite mai mult decât chiar și un Galaxy S7.

Nu îl putem compara direct cu S7. Performanța e de vreo șase ori mai mare în cazul lui S7. Zenfone MAX a fost gândit pentru cei care nu doresc să își bată capul, și nici nu stau foarte mult online. Convorbiri, ceva jocuri mai simple, și browsing câteva ore pe zi, în drum spre și de la serviciu. Trebuiau să renunțe la ceva pentru autonomie. Are doar un ecran HD de 5.5 inci și un procesor Snapdragon 410 cu 4 nuclee.

Îmi place cum e construit, chiar dacă este complet din policarbonat. Este și destul de greu așadar o carcasă metalică ar fi ajuns într-o stare deplorabilă după abia câteva luni de utilizare. Partea frumoasă e că nu îți alunecă din mână. Capacul din spate, detașabil și el, are o suprafață cauciucată. Bateria nu se poate schimba, cel puțin nu fără o șurubelniță și ceva răbdare.

Suportă două SIM-uri, dintre care primul funcționează pe 4G iar al doilea este doar pentru convorbiri. Vine în două variante de stocare, 8 și 16 GB, însă ambele au slot pentru card microSD.

Prețul este cel mai interesant. Era 950 lei la momentul la care am filmat review-ul, pe la finalul lunii februarie, și chiar are șansa să mai scadă puțin.