VIDEO – AR Drone 2.0 – hobby de spionaj și pilotaj

AR Drone 2.0 m-a fascinat de când am văzut-o la CES 2012 în Las Vegas. Îi spun ea pentru că e o dronă. Tehnologie militară transformată într-un produs de masă pentru hobbiștii care vor să experimenteze zborul.

Au trecut destule luni de la zăpezile din ianuarie iar AR Drone a ajuns în sfârșit la București. Nu putea rata ocazia să o testez în direct.

Dar asta nu înseamnă că nu am testat jucăria și în șlapi. Am scos-o în grădina casei părintești de la Brașov pentru că este suficient de mare încât să o dau mai rar de garduri. Iată ce a ieșit:

Nu o să intru în foarte multe detalii tehnice pentru că sunt destule pe internet. Review-ul meu preferat este făcut de un american haios.

Cu toate acestea cred că toți vom proceda la fel când sosește jucăria. Deschidem cutia și mergem pe intuiție cât ne țin bateriile. Hai să punctăm totuși câteva date importante:

Preț: 320 de euro în orange shop
Autonomie: max. 12 minute (recomand cel puțin doi acumulatori de rezervă) Se încarcă în vreo 90 de minute.
Telecoamnda: Nu există – se controlează cu un smartphone sau tabletă Android, iPhone și iPad. Aplicațiile sunt gratis.
Rezistență la șocuri: Am trântit-o de mai multe ori și dacă nu cade pe beton sau nu se lovește de pereți la viteză mare, supraviețuiește pentru că e ușoară. Protecția de spumă se rupe la mai multe șocuri și e greu de lipit la loc.
Altitudine maximă: cât te ține rețeaua WiFi făcută de dronă. Ideal este să nu o duci la limită că își dă singur oprirea și cade.
Alte întrebări? Scrie un comentariu!

Ultimele articole

Articole recomandate

12 Comments

  1. Foarte frumos peisajul din curtea casei parintesti, multi de la oras tanjim dupa asa ceva.
    sunt un fan al materialelor tale despre masini si gadgeturi.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.