Categorie: GADGET

VIDEO – Apple Watch – Merită sau nu o căciulă de bani?

Apple_Watch_Sport

Apple Watch este cel mai așteptat smartwatch! Da, pentru că este un produs Apple, și da, pentru că excelează din anumite puncte de vedere. L-am văzut acum ceva vreme la Londra și v-am scris primele impresii, însă acum a venit momentul să îl luăm la bani mărunți.

Varianta pe care am avut-o este un Apple Watch Sport de 42 mm cu o brățară din silicon verde. O poți schimba desigur, însă trebuie să alegi una compatibilă de la Apple. Mai pe înțelesul tuturor una exagerat de scumpă. Lăsând la o parte brățara, e bine să clarificăm un aspect din nou controversat, dimensiunea. Există două variante, una de 38 mm și una de 42 mm. Apple măsoară pentru aceasta înălțimea display-ului, adică latura mare a acestuia pentru că este dreptunghiular. Nu diagonala.

Ecranul este AMOLED, consumă așadar puțină energie și în funcție de cât de larg este buzunarul tău poate fi acoperit și cu safir, ca la ceasurile de calitate. Nu există o diferență vizibilă de contrast și culori între sticlă și safir, ultimul este însă mult mai rezistent la zgărieturi și chiar lovituri mai serioase. Îl vei ține la mână tot timpul, iar șansele să îl lovești de ceva dur sunt mai mari decât la un smartphone.

Software-ul e complex, și eu mi-am prins puțin urechile la început. Cu puțină răbdare mi-am dat seama care sunt plusurile și minusurile acestuia. Apple e la început, chiar și așa se vede că a fost atent la ceilalți producători și a integrat în Apple Watch toate funcționalitățile de care ai nevoie. Senzor de puls, de mișcare, de luminozitate, pedometru, toate sunt prezente și funcționează așa cum trebuie.

Pentru mai multe impresii te invit să dai play clipului de mai jos. O să îți placă! Așa vei afla și răspunsul la întrebarea din titlu.