Categorie: GADGET

VIDEO – Allview Impera i8 – Prima tabletă românească cu Windows 10

Allview-Impera-i8

Știu, știu, este tableta unei companii de origine autohtonă, nu este produsă la noi. Chiar și așa, crezi că iPad-ul e ”made in USA”? Nu le comparăm oricum, pentru că Impera i8 are un sistem de operare diferit, și anume, Windows 10. Este așadar prima tabletă de origine românească care vine cu noul sistem de operare de la Microsoft.

Allview Impera i8 a fost lansată cred că acum mai bine de jumătate de an, și venea inițial cu Windows 8.1. Având în vedere că orice Windows 8.1 cu licență poate deveni gratuit Windows 10, așa s-a și întâmplat. Ba mai mult, prețul a fost în cădere liberă de la momentul lansării, iar acum dacă adunăm valoarea licenței sistemului de operare și pe cea a lui Office 365 pentru un an, inclus și el în pachet, realizăm că tableta în sine nu costă nimic. Practic o primești gratis și cu bonus.

Ai citit corect. Prețul ei este de 650 lei în momentul de față, și chiar merită!

Tableta este de 8 inci cu un ecran IPS destul de bun, și funcționează cu un Intel Atom cu o frecvență de până la 1.8 GHz, depinde cât de mult îl chinui în utilizare. Are 16 GB stocare, upgradabilă cu un card microSD și doar 1 GB memorie RAM. Decent și aș putea spune suficient dacă nu te apuci să instalezi Photoshop sau Call of Duty pe ea. Chiar, oare merge Counter-Strike? Uite un test de făcut.

Pentru review-ul complet îți recomand să dai play clipului următor, mai ales pentru preț.