Categorie: GADGET

VIDEO – Acer Predator 8 – O tabletă doar pentru gaming! Yeey!

Acer_predator_8

Atunci când zici ”tabletă de gaming” parcă spui un pleonasm. Pentru mulți dintre noi tableta a ajuns doar un dispozitiv de gaming. Pentru mine cel puțin, este singurul aparat pe care mă mai joc singurul joc pe care îl mai joc. Sigur, acum câțiva ani toți se lăudau cum ne va schimba viața și vom deveni dependenți de ea. Vom renunța la laptop, telefon și eventual nu vom mai purta șosete din cauza ei. Ei bine, viitorul tabletelor este destul de sumbru iar acest segment încearcă în continuu să se reinventeze.

Acer Predator 8 este singurul mod în care mai văd o tabletă, pentru jocuri. Ah, da, și să nu aibă mai mult de 8 inci în diagonală. Trebuie să încapă în poșeta doamnei atunci când mergi la un eveniment, pentru că se știe că noi bărbații, nu avem buzunare prea mari la sacou.

Acum, legat de partea tehnică, avem 4 difuzoare frontale, un ecran de 8 inci cu rezoluție tipică unui monitor de gaming (1920×1200 pixeli) și o configurație puțin atipică. Găsim aici un procesor Intel Atom X7 Z8700. Spun atipică pentru că Intel nu ar fi fost prima mea alegere pentru  gaming. Din teste însă reiese că alegerea a fost cea corectă și se descurcă mai bine decât ne așteptam. Puțin peste 70.000 de puncte în Antutu, un scor demn de un smartphone cu specificații de top. Trebuie să recunosc că la acest capitol sunt impresionat. Nu te aștepta însă să țină prea mult bateria. Probabil 3 ore maximum de joc cu grafică complexă.

Există și elemente care nu mi-au plăcut, lucruri simple precum poziționarea conectorului microUSB chiar în dreptul palmei stângi. E destul de greu să te joci sau să o ai conectată la un televizor 4K cu mufa în partea aceea. Nici conectorul de căști nu este foarte inspirat, la doar câțiva centimetri de cel de microUSB. Sincer, sper să nu mai găsesc o astfel de problemă la versiunea a doua a tabletei.

Cu bune și cu rele, mai mult cu bune, tableta are un preț de 300 de dolari în afară. Asta înseamnă că va fi undeva pe la 300 de euro la noi, un preț chiar mai mult decât decent pentru performanțele pe care le oferă. Bravo Acer.