Categorie: GADGET

VIDEO 4K – SONY BRAVIA SD85 – 4K, Curbat, HDR? Ce mai urmează?

Sony_4K_TV_HDR-SD85_Review_Buhnici

Ai citit bine, Sony Bravia SD85 este un televizor curbat cu rezoluție 4K și cu capabilități de redare a imaginii HDR. Ați observat că lipsește ceva? Nici eu, cel puțin până în momentul publicării review-ului. Nu are 3D! L-au scos ușurel din specificații și gata! Și când te gândești că acum vreo 5 ani era bătaie pe acest ”feature”. Gata, uităm și noi de el și revenim la Sony Bravia SD85.

Atât la prima vedere, cât și la a doua impresionează! Este mare la cei 138 de centimetri in diagonală și este și puțin curbat. Piciorul cu care vine se montează pe centrul televizorului și poate fi pus și pe o comodă mai mică, spre deosebire de soluțiile cu două picioare folosite de alți producători. Este recomandarea noastră să îl urci pe perete la nivelul privirii tale atunci când stai așezat, pentru o vizionare relaxată și să îi adaugi o soluție de sunet. Vei avea nevoie de suport mai serios care să susțină cele 22 de kilograme ale televizorului, eventual și un SoundBar. Are însă și opțiunea de a conecta un subwoofer wireless direct la televizor, util mai ales pentru filme de acțiune și muzică. Dar cum “se vede”? 

Imaginea este foarte bună, chiar prea puternică dacă umpli la setări. HDR-ul este o opțiune în meniul de imagine, însă vei avea nevoie și de conținut pe măsură. Reușește să lumineze zonele întunecate din orice filmare, însă ai nevoie ca acele detalii să există în fișierul original.

Dar stai, vine cu Android TV, și are aproape același meniu ca pe televizoarele concurenței. Este echipat cu aceeași platformă de la MediaTek și cu procesoare optimizate pentru decodarea de 4K și upscaling însă am putea să îi reproșăm că nu au pus mai multă memorie de stocare. Serios, 8 GB pe un televizor de 8000 lei? Înțeleg pe un telefon de 400 lei, dar aici… În fine, scoate un stick din sertar și urmărește review-ul meu.