Categorie: General

VIDEO 4K – Cea mai rapidă aplicație de bancă?

Cea_mai_rapida_aplicatie_de_banca_bcr_buhnici

Începem povestea noastră acum vreo cinci ani, într-o seară de vineri, pe la ora 22:00. Atunci voiam să îmi fac niște plăți, online desigur pentru că aceea a fost una din zilele în care ajungeam mai devreme acasă. Contul era nou, accesul la ”portalul” online funcționa pentru că îl testasem cu o săptămână înainte chiar la bancă, totul ok. Nu contează despre ce bancă vorbim, unele nici măcare nu aveau așa ”tehnologie”.

În pagina web a laptop-ului meu scria însă negru pe alb, cu litere de-o șchioapă: ”Accesul la portalul online se poate face doar între orele 09:00 – 19:00. Vă rugăm reveniți!” Ceva de genul… Mi-am pus atunci întrebarea, de ce ai avea acces la tranzacții online dacă le poți face doar în timpul programului efectiv al băncii? De ce? Nu cred că trebuie să mai menționez că aveai nevoie de acel token cu cod, pe care mai tot timpul îl uităm acasă, sau la birou.

Cinci ani mai târziu, mă loghez cu amprenta în aplicația BCR, fac tranzacții care mi se salvează automat pentru plăți recurente și aceeași aplicație îmi poate gestiona aproape automat, cu un mic ajutor din partea mea din când în când, bugetul total al familiei. Îmi spune cât am cheltuit, unde, și chiar împarte aceste plăți pe tipul de activitate. Asta ca să îmi dau seama că poate cheltuiesc prea mulți bani pe electronice.

Am scăpat și de ”roboțelul facturică” sau de cozile lente și lascive de la bancă. Scanez codul de bare cu telefonul și plata se face automat. Am zis doar că îmi place banca doar atunci când nu trebuie să trec cu anii pe la ei.

Apropo, dacă pierd telefonul pierd și accesul la serviciile online. Asta e bine, pentru că nu aș vrea să îmi poată accesa altcineva conturile. E atât de sigur că și FBI-ul are zeci de telefoane pe care încearcă să le decodeze de ceva vreme, și tot în cutia de dovezi stau.

Revenind la tehnologie, sunt curios cum folosești tu online banking-ul? Bine, sper că îl folosești. Timpul înseamnă bani, și te costă de zece ori mai mult când pierzi timp ca să dai bani.

Urmărește clipurile de mai jos ca să îți explic cum funcționează cel mai performant sistem de online banking testat de mine. Poate urmează și altele.

PS: Banca de care îți povesteam în introducere este BCR. Lucrurile se schimbă, în bine. O seară frumoasă să ai!

BCR Touch 24 – 1/6 – Autentificare cu amprentă de pe smartphone!

BCR Touch 24 – 2/6 – Scanează și plătește facturile

BCR Touch 24 – 3/6 – Schimb valutar direct din aplicație

BCR Touch 24 – 4/6 – Transfer între conturi personale

BCR Touch 24 – 5/6 – Transfer între conturi cu cod QR

BCR Touch 24 – 6/6 – Gestionează-ți banii corect, tot din aplicație