VIDEO 4K – Cea mai rapidă aplicație de bancă?

Cea_mai_rapida_aplicatie_de_banca_bcr_buhnici

Începem povestea noastră acum vreo cinci ani, într-o seară de vineri, pe la ora 22:00. Atunci voiam să îmi fac niște plăți, online desigur pentru că aceea a fost una din zilele în care ajungeam mai devreme acasă. Contul era nou, accesul la ”portalul” online funcționa pentru că îl testasem cu o săptămână înainte chiar la bancă, totul ok. Nu contează despre ce bancă vorbim, unele nici măcare nu aveau așa ”tehnologie”.

În pagina web a laptop-ului meu scria însă negru pe alb, cu litere de-o șchioapă: ”Accesul la portalul online se poate face doar între orele 09:00 – 19:00. Vă rugăm reveniți!” Ceva de genul… Mi-am pus atunci întrebarea, de ce ai avea acces la tranzacții online dacă le poți face doar în timpul programului efectiv al băncii? De ce? Nu cred că trebuie să mai menționez că aveai nevoie de acel token cu cod, pe care mai tot timpul îl uităm acasă, sau la birou.

Cinci ani mai târziu, mă loghez cu amprenta în aplicația BCR, fac tranzacții care mi se salvează automat pentru plăți recurente și aceeași aplicație îmi poate gestiona aproape automat, cu un mic ajutor din partea mea din când în când, bugetul total al familiei. Îmi spune cât am cheltuit, unde, și chiar împarte aceste plăți pe tipul de activitate. Asta ca să îmi dau seama că poate cheltuiesc prea mulți bani pe electronice.

Am scăpat și de ”roboțelul facturică” sau de cozile lente și lascive de la bancă. Scanez codul de bare cu telefonul și plata se face automat. Am zis doar că îmi place banca doar atunci când nu trebuie să trec cu anii pe la ei.

Apropo, dacă pierd telefonul pierd și accesul la serviciile online. Asta e bine, pentru că nu aș vrea să îmi poată accesa altcineva conturile. E atât de sigur că și FBI-ul are zeci de telefoane pe care încearcă să le decodeze de ceva vreme, și tot în cutia de dovezi stau.

Revenind la tehnologie, sunt curios cum folosești tu online banking-ul? Bine, sper că îl folosești. Timpul înseamnă bani, și te costă de zece ori mai mult când pierzi timp ca să dai bani.

Urmărește clipurile de mai jos ca să îți explic cum funcționează cel mai performant sistem de online banking testat de mine. Poate urmează și altele.

PS: Banca de care îți povesteam în introducere este BCR. Lucrurile se schimbă, în bine. O seară frumoasă să ai!

BCR Touch 24 – 1/6 – Autentificare cu amprentă de pe smartphone!

BCR Touch 24 – 2/6 – Scanează și plătește facturile

BCR Touch 24 – 3/6 – Schimb valutar direct din aplicație

BCR Touch 24 – 4/6 – Transfer între conturi personale

BCR Touch 24 – 5/6 – Transfer între conturi cu cod QR

BCR Touch 24 – 6/6 – Gestionează-ți banii corect, tot din aplicație

Ultimele articole

Articole recomandate

28 Comments

 1. Spune-mi hater sau cum vrei, insa nimic nu bate ING HOME’BANK. Poate nu are inca autentificare cu amprenta, insa ai cu parola si sms sau cu token pentru cei mai carcotasi. In plus transferurile intre conturile Ing sunt gratuite si instantanee. Pot face transfer si fara cod QR (desi stie si de astea) daca stiu nr de tel al celuilalt partener ing. In plus platile recurente sau la termen sunt deja rutina. Mai poti sa incarci si cartele de mobi si sa cumperi viniete.

 2. Salutari! Si eu folosesc Home Bank, dar de la ING. Sunt si ei buni, sunt in top, dar si eu imi doresc chestia cu autentificarea prin Touch Id, chiar acum 1-2 luni le-am trimis mail acestora intrebandu-i daca au in plan sa implementeze acest lucru, iar raspunsul, evident, a fost unul de „rutina”, si anume: „Va scriu ca urmare a mesajului dumneavoastra si pe aceasta cale doresc sa va precizez ca am transmis feedback-ul dumneavoastra departamentului abilitat pentru a se lua in considerare. Exista posibilitatea de a se dezvolta aceasta optiune pentru aplicatia de HomeBANK,insa, nu avem un termen exact. Vom veni cu informatii imediat ce se va implementa. ING Bank apreciaza feedback-ul primit din partea clientilor, intrucat ne ofera posibilitatea de a mentine permanent un nivel inalt privind calitatea serviciilor oferite, cat mai apropiate de asteptarile dumneavoastra. Va multumim pentru mesaj si speram sa nu mai intampinati astfel de incidente pe viitor.” Asa imi doresc si aplicarea pe viitor la aplicatiile operatorilor de telefonie, My Vodafone, Contul meu orange, etc, unde ai acces la contul tau aferent abonamentului/ cartelei pre pay a tehnologiei autentificarii prin amprenta digitala.

 3. 4:05 ba da, chiar in 2014(daca nu ma insel) un hacker a demonstrat Angelei Merkel cum a reusit sa-i sparga telefonul cu o imagine de pe amprenta ei imprimata pe o hartie, la urma a pus hartia pe senzor si telefonul sa deblocat.

 4. Foarte buna treaba cu plata facturilor dar si cu logarea pe baza de amprenta de fiecare data cand intri in aplicatie, sper ca este destul de safe in cazul pierderii telefonului. Imi mai place si apelarea rapida direct din aplicatie care este foarte buna in caz ca observi ceva nereguli in conturile tale, nu mai trebuie sa stai pe internet sa cauti numere de telefon de la banca. Felicitari BCR

  • Dacă mai ții minte acum două luni am spus că, cu ajutorul lui BCR am oprit publicitatea pe toate clipurile de YouTube timp de două luni. A fost frumos să nu vezi nici o reclamă pe clipuri, timp de două luni?

  • Mihai, îmi pare rău dar e pe față. Dacă mai ții minte acum două luni am spus că, cu ajutorul lui BCR am oprit publicitatea pe toate clipurile de YouTube timp de două luni. A fost frumos să nu vezi nici o reclamă pe clipuri, timp de două luni? Te-ai simțit bine?

 5. folosesc in paralel BCR si Banca Transilvania. Contul si cardul de la Banca Transilvania le folosesc pentru cumpărături online si pentru contul apple.Banca Transilvania are următoarele avantaje:
  -convertor valutar
  -poți primi si transfera bani prin Western Union direct din aplicație
  -poți încărca o cartela pre pay din aplicație

 6. Salut. Era tare daca se putea efectua plati contactless cu telefonul cu ajutorul aplicatiei, vad ca se poate plati doar facturi din aplicatie. Insa autentificarea cu ajutorul amprentei si validarea , sunt pasi mari in dezvoltarea acestor aplicatii.

 7. Comparatia se face intre ce-ti ofera home banking-ul versus mobile banking-ul. Daca pe mobile ai fix aceleasi functionalitati ca si pe home, atunci cu siguranta ai o aplicatie buna. Ca utilizator frecvent de solutii de plata si fun solutii mobile, din punctul meu de vedere, pe zona de mobile sunt aplicatii in zona bancara mult mai sofisticate.

 8. Folosesc serviciile BCR de vre-o 2 luni, in urma schimbarii jobului. Sincer sa fiu, oferta BCR a fost peste asteptari, cont curent + card debit Visa Clasic + comisioane/taxe = O, un fel de card complet ING fara sa fii nevoit sa virezi minim 700 RON/luna.
  Internet banking : Mai bine structurat cel oferit de ING dar instabil plin de bug-uri
  Mobile banking : Aplicatia de la BCR este mult peste cea de la ING

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.