Vreau o soluție pentru aerul poluat din București

Doctorița ne-a spus că în camera copilului trebuie să avem umiditatea între 40 și 60%. Mai ales iarna din cauza caloriferului care usucă dar și vara din cauza aerului condiționat care, și el, dezumidifică rapid. Când scriu, în casă este acum vreo 35%. Dacă stați în București o să vedeți că e cam la fel. Asta înseamnă nas și ochi uscați. O mucoasă uscată nu filtrează virușii, praful sau bacteriile și uite cum răcim. Bonus, primăvara și toamna alergii și rinoree până la rinită.

Da, sunt un părinte preocupat. Poate chiar stresat. Ușor paranoic?! Sper că nu.

După câteva nopți de documentare asiduă, că oricum bebelina mă ținea treaz, am descoperit ceva care promitea să rezolve problema de mai sus. Era vorba despre umidificatoarele mici, speciale pentru camera copiilor. Unele cu aer rece, altele cu aer cald. Acum pe care să îl alegi? Cel cu aer rece promite că nu face saună precum cel cald. Ăla cu abur zice să sterilizează apa pulverizată. Părinții de pe forumuri spun că ambele sunt prostii. Ambele au bazine mici și trebuie să pui apă de 8 ori pe zi plus că fac băltuță pe lângă ele.

Gata să cedez, am descoperit un comentariu tot pe forumul desprecopii.com . Un părinte care spunea ceva despre unul mai scump, nemțesc și care umidifică dar și… spală aerul. Și nici nu face ozon, aer de munte sau necesită filtre. Venta LW14 sau LW24 dacă vrei mai mare. Am căutat prin Germania și pe eBay dar am găsit și un importator care să îmi ofere garanție. M-am apucat să le testez pentru perioada următoare. Toate detaliile, în filmulețul de mai jos.

M-am gândit inclusiv la folii de filtre HEPA, precum cele de hotă pe care să le pun în geamul ca să putem aerisi mai des fără să intre praf, noxe și alte mirosuri… Nimic util. Apoi am scotocit forumuri și site-uri de afară. Am descoperit filtre de aer pentru interior. Unele pe ozon, alte UV, cu filtre care trebuie spălat ori schimbate. Am mai văzut și cu ionizare sau chiar cu ”aer de munte”. Nu prea gust prostelile de marketing așa că le-am spus pas.

Deocamdată parcă aerul e ceva mai… moale, adică umed și nu prea mai rezistă mirosurile de mâncare, fum etc. Ne revedem cu primele rezultate peste două săptămâni când apa ar trebui să fi strâns un mic noroi ”capitalist”.

Acest articol are două părți. Pentru continuare, dă clic aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

33 Comments

 1. Salut sunt nou pe aici si ma interesa acest produs. Dar am ramas surprins sa vad reducerea de doar 3% foar ca am vazut aceasta prezentare. Eu un cred ca o educere de 30 de lei la un produs de 1000 este nesemnificativ. Cu parere de rau spun ca nu voi achizitiona acest produs pentru ca, cu asa o reducere nu acopar nici produsele de intretinere aale lui pe o anumita perioada de timp.

 2. Stiu ca este off topic dar.

  Am inceput sa organizez informatii despre spalatoriile auto din Bucuresti (pe sectoare).

  Am fost inselat si batjocorit de prea multe ori de angajatii spalatoriilor auto.

  Daca doriti sa scapam de evaziunea fiscala si de servicii de proasta calitate va astept sa furnizam informatii despre experientele voastre, parerile bune sau rele avute cu spalatoriile auto.

  Momentan sa adreseaza doar pentru Bucuresti ulterior in functie de cerere si de informatiile pe care le obtin o sa continui si cu alte localitati din tara

  Informatiile le puteti obtine aici http://bit.ly/1n3rBxM

 3. Salut, George!
  Am o întrebare… Dacă uneori simt ca e umiditate cam mare trebuie sa achiziționez un dezumidificator?
  Voi faca tot posibilul sa achiziționez un purificator, dar nu sunt decis in privința cealaltă(umidificator/dezumidificator , uneori simt ca e prea uscat aerul de la caldura caloriferelor, când le închid parca simt umiditate, cred ca amândouă ar fi perfecte) .
  Exista si 3in1? :) Părerea ta contează… ce recomanzi?
  Multumesc anticipat!

 4. M-a speriat nr mare de consumabile folosite pt acest umidificator.
  Sa nu fie aceeasi poveste ca la imprimante adica sa coste consumabilele mai mult decat imprimanta.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.