V-am spus eu? RyanAir vine de la 1 cent!

ryanair-avioane.jpgScriam acum o săptămână despre intrarea pe piaţa românească a liderului lowcost european RyanAir. A venit acum şi confirmarea oficială.

Raynair va opera din aprilie trei zboruri pe săptămână din Arad şi Constanţa, pentru că în urma negocierilor, în cele două locaţii se vor percepe cele mai mici taxe de aeroport, a declarat Tomasz Kulakowski, managerul de vânzări şi marketing al Ryanair.Zborurile companiei vor fi efectuate pe ruta Arad-Milano şi Constanţa-Pisa, începând din data de 1 şi respectiv 18 aprilie. Oficialii RyanAir nu s-au ferit să atace direct Tarom-ul, acuzând că practică bilete exagerat de mari şi au promis că vor oferi bilete atât de mici în comparaţie cu operatorul naţional, încât îl vor scoate de pe piaţă. Sună a strategie de marketing, pentru că aşa fac pe fiecare piaţă pe care au intrat de la lansare, însă tare mi-e teamă pentru angajaţii Tarom că se vor ţine de cuvânt.Ce nu spune însă nimeni este adevărul dureros pentru marea masă de călători care ar fi putut profita de zboruri din Bucureşti. Aşa cum prevedeam, nu s-au înţeles la taxele de aeroport pentru Otopeni sau Băneasa. Probabil că autorităţilor române le este teamă că dacă Ryanair ia în serios piaţa românească a lowcost-ului am putea ajunge să ne sufoce aeroporturile deja depăşite ale capitalei. Cineva trebuie să ia însă decizii care ard. Numărul de pasageri care aleg să zboare lowcost se dublează de doi ani încoace şi se va dubla şi anul acesta până la 2.000.000 de pasageri. Chiar şi aşa suntem în urmă faţă de Ungaria, o ţară cu o populaţie mult mai mică. Există aşadar premise pentru o dezvoltare uriaşă a pieţei. Statul ca de obicei întârzie însă să dezvolte infrastructura aeriană. Nu vorbim aici de bani cheltuiţi pe investiţii precum drumurile din care nu scoţi profit. Aeroporturile produc şi produc bine din taxele aeroportuare şi servicii precum închirieri de spaţii, parcări etc. Peste tot sunt o super afacere, numai la noi nu. De ce nu, am să vă povestesc altă dată. Deocamdată haideţi să ne bucurăm de că vine RyanAir cu preţuri de la un cent pe sens fără taxe. 48 de euro cu totul. Uite un exemplu.bilet-ryanair.JPG

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Tarom va trebui sa se restructureze altfel va fi sufocat de ceilalti. Wizzair incepe din primavara curse Cluj-Bucuresti la preturi mai ieftine ca trenul. Cati credeti ca vor mai folosi Tarom pe aceeasi relatie, la de cateva ori mai multi bani? Ma surprinde ca RyanAir nu a inceput acum si la Cluj.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.