Unde sunt băieţii şi fetele din Dorobanţi?

Am făcut de curând un reportaj despre „cafeaua cu miros de Dorobanţi”… să îi spunem. Am petrecut o zi în care am luat la pas majoritatea cafenelelor din care a plecat mitul băieţilor care beau cafea de 30RON ceaşca şi pufăie „cubaneze”. Ca să intraţi un pic în atmosferă, vă invit să revedeţi:

M-a uns la suflet conversaţia cu Cristian Păun, patronul „Belle Epoque” şi alte câteva stabilimente din zonă. Ideea că un om deştept a ştiut să se plaseze la „răstoaca unde vin păstrăvii” m-a bucurat cel mai tare. Să îl auzi povestind relaxat şi nonşalant despre jumătate din clienţii care i-au dispărut peste noapte şi cărora nu le duce exagerat dorul te face să speri că mai există un minim bun simţ. Unde altă dată maşinile Lamborghini, Ferrari sau Porsche erau la fel de banale precum Logan-urile pe şoseaua Pantelimon, acum lucrurile au revenit la un oarecare normal.

Şi totuşi unde sunt băieţii de băieţi şi fetele de băieţi din Dorobanţi?

Prietenii mei spun că jumătate şi-au vândut deja ori se chinuie să scape de bolizii pentru care nu îşi mai permit leasing-ul. O fi şi din cauza verii, de nu îi mai vedem defilând prin centru ca altă dată. Or fi plecaţi la Nisa ori prin insule exotice. Sau nu. Din fericire fetele par mai prezente ca niciodată pe troutar şi nu la volanul SUV -urilor. Ceva mai disponibile şi accesibile contra unui suc la două pahare.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

2 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.