Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – XIAOMI YI 2 – ActionCam 4K accesibil

Da, există și așa ceva, se numește YI 2, însă te avertizez de pe acum, nu prea îl găsești pe la noi. Eu l-am cumpărat din China de BlackFriday-ul chinezesc. Nu, nu acesta de ”primăvară” sau de ”marți dimineața după răsărit” sau care o mai fi în vogă pe la noi. Am luat-o prin noiembrie și chiar dacă aveam nevoie de încă o cameră la filmările cu mașini am ținut-o în cutie până când am apucat să îi fac unboxing ca la carte. Iar așteptarea a meritat.

Dacă ți-ai mai cumpărat produse chinezești probabil știi că la nivelul accesorii nu trebuie să ai așteptări prea mari. Nici eu nu am avut, chiar dacă am găsit doar un cablu microUSB pentru încărcare. Nici măcar un suport, sau o ventuză cu lipici. Orice. Măcar are montură cu șurub pentru orice trepied standard. Nu este rezistentă la apă și probabil vei avea nevoie de o carcasă la ea. Nu am testat încă dar cred că se potrivesc cele de la Hero 4.

Pe mine mă interesează însă calitatea imaginii și mai ales promisiunea că filmează 4K la 25 fps. Multe camere de genul promit filmare 4K la 10-15 fps. Nu știu ce standard e acesta însă în nici un caz cinematic. Sunt limitate de procesoarele slabe integrate pe eele cu siguranță. YI 2 filmează însă 4K la 25 fps și o face chiar bine.