UNBOXING & REVIEW – Samsung DEX – Smartphone-ul este acum computer!

Asta așteptam, ca smartphone-ul să devină computer. Samsung DEX știe asta, dar doar împreună cu un Galaxy S8. Având în vedere cât de bine merge, sincer, chiar nu mă deranjează, oricum folosesc de ceva vreme un S8+ și nu am reușit până acum să îl blochez cu nimic. Nici măcar cu Samsung DEX.

Acest DEX este un stand în care se conecteazăă telefonul și care deține un port HDMI, un port de rețea cablată, poate vrei să faci transferuri mai rapide, un port USB-C pentru încărcarea telefonului și alimentarea porturilor respective și două porturi USB normale. Aici poți conecta cum am făcut eu, o tastatură și un mouse, ori dacă vrei să le ai libere, le poți lega și prin Bluetooth direct la telefon.

În momentul în care introduci, atenție, doar un S8 sau S8+ în acest docking station, interfața de mobil se transformă într-una de desktop. Procesorul e suficient de puternic ca să facă asta. Browser-ul este unul complet de desktop, funcționează la fel ca unul și ține minte tot ce ai folosit tu pe telefon, iar multe din aplicații cum ar fi cele de Office de exemplu sunt disponibile în variantă de desktop. Apropo, DEX-ul este realizat în parteneriat cu Microsoft, care dacă mai țineți minte a venit cu o soluție similară la lansarea lui Nokia 950. Funcționa la fel de bine și atunci, problema este că, la fel ca și acest DEX, e ceva mai greu de găsit în magazine.

Aplicațiile care nu sunt compatibile cu modul desktop vor fi afișate nativ, în fereastră, la fel ca pe telefon. M-am jucat desigur Clash Royale pentru a demonstra asta, și mi-a plăcut. Mult. Îmi place atât de mult suportul încât mă gândesc să investesc într-un monitor dedicat pentru el, chiar și acasă la părinți.

Ultimele articole

Articole recomandate

128 Comments

 1. Salut George,
  Te-ai gândit de unde vine DEX? Teoretic, te gândești la dicționar, dar asta este prescurtarea de la „Dicționarul Explicativ al limbii Române’ :)))
  1) Testează câte TAB-uri de internet rulează, și înxearxă să folosești și Chrone.
  2) Încearcă să folosești ca Browser Puffin, pentru că este singurul browser pentru android care are Adobe Flash.
  3) Eu am un Samsung S7 FULL PORTAT pe ROM-ul de la S8 de mă detectează inclusiv în Samsung Account ca S8. Poate găsești un adaptor Type-C-MicroUSB sau ceva.

 2. Salut george am vumparat recent un s8 din suedia si am facut actualizarile pe cartela de aici
  Si acum am bagat cartela de telecom si nu merge sa sun
  Care este problema

 3. Salut.. am un s8 cu un dex dar nu vrea sa porneasca…am incercat 2 dex-uri si face la fel, am mai testat si cu alt s8 si nimic…mai trebuie facute ceva setari? Am si resetat telefonul si nimic. Merci

 4. Am un zenfon 3 cu usb.c , centrat la fel ca la acest samsung . Intrebarea este functioneaza si el in acest docking station. Teoretic daca acea aplicatie pentru doc ar exista pe telefon ar trebui sa mearga .

 5. Sunt curios cum merge Lightroom si Premiere de android pe DEX. Adica cum se descurca cu editarea foto si video. Si cum se comporta atunci cand ii conectezi un hard extern?

 6. Buna ziua,
  Jos palaria pentru tot ce faceti! Multumesc frumos!

  Rog un hint pentru lucrul cu dex Samsung S8: cum inchei sesiunea de lucru cu Dex? Scot pur si simplu Samsung S8 din dock? Mi se pare ca „pierd” ceva…ar trebui un close all, exit, bye, ceva…nu asa „barbar”…Dupa ce inchei lucrul cu dex , dupa extragere din socket, trebuie sa resetez telefonul, ca se altereaza grafica ecranului de start, iconitele…

  Multumesc frumos.
  Cu ganduri bune.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.