Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – Samsung DEX – Smartphone-ul este acum computer!

Asta așteptam, ca smartphone-ul să devină computer. Samsung DEX știe asta, dar doar împreună cu un Galaxy S8. Având în vedere cât de bine merge, sincer, chiar nu mă deranjează, oricum folosesc de ceva vreme un S8+ și nu am reușit până acum să îl blochez cu nimic. Nici măcar cu Samsung DEX.

Acest DEX este un stand în care se conecteazăă telefonul și care deține un port HDMI, un port de rețea cablată, poate vrei să faci transferuri mai rapide, un port USB-C pentru încărcarea telefonului și alimentarea porturilor respective și două porturi USB normale. Aici poți conecta cum am făcut eu, o tastatură și un mouse, ori dacă vrei să le ai libere, le poți lega și prin Bluetooth direct la telefon.

În momentul în care introduci, atenție, doar un S8 sau S8+ în acest docking station, interfața de mobil se transformă într-una de desktop. Procesorul e suficient de puternic ca să facă asta. Browser-ul este unul complet de desktop, funcționează la fel ca unul și ține minte tot ce ai folosit tu pe telefon, iar multe din aplicații cum ar fi cele de Office de exemplu sunt disponibile în variantă de desktop. Apropo, DEX-ul este realizat în parteneriat cu Microsoft, care dacă mai țineți minte a venit cu o soluție similară la lansarea lui Nokia 950. Funcționa la fel de bine și atunci, problema este că, la fel ca și acest DEX, e ceva mai greu de găsit în magazine.

Aplicațiile care nu sunt compatibile cu modul desktop vor fi afișate nativ, în fereastră, la fel ca pe telefon. M-am jucat desigur Clash Royale pentru a demonstra asta, și mi-a plăcut. Mult. Îmi place atât de mult suportul încât mă gândesc să investesc într-un monitor dedicat pentru el, chiar și acasă la părinți.