UNBOXING & REVIEW – PNI SMART HOME SM400

Casa inteligentă este un subiect fierbinte anul acesta. PNI Smart Home SM400 (pentru că mai există și alte modele pe piață de la ei) este cel mai ieftin și cel mai simplu de instalat dintre ele.

Da, am spus ieftin, însă vei fi surprins câte de rapid este și cât de repede vin și notificările, chiar prin 4G de la 1000 de kilometri distanță. În pachetul de bază vei primi unitatea centrală, doi senzori magnetici pentru ușă și fereastră, un senzor de mișcare și o telecomandă.

Unitatea centrală, care arată ca o alarmă obișnuită, o poți monta chiar la ușă, pe baterii, și suportă până la 100 de senzori, cu mult peste necesarul oricăruia dintre noi. Chiar dacă legi fiecare priză din casă, bec, fereastră, ușă, chiar și cea de la cămară, tot nu ajungi nici la 50.

Apropo de senzori, toți se conectează wireless direct la centrală, care, la rândul ei trebuie conectată la internet.

Dacă desfaci tot din cutie, nu ar trebui să dureze instalarea mai mult de 5 minute. Toți senzorii și chiar și centrala poate fi montată cu dublu-adeziv pe pereți și pe uși, deși eu îți recomand șuruburile din pachet. Ca să fii sigur că nu cad cu tot cu tencuială.

Am un sfat pentru tine, și pentru oricine își cumpără o astfel de alarmă sau sistem de supraveghere, un sfat extrem de important. Leag-o și la un dispecerat de securitate. Dacă nu faci asta, atunci când (iar sper să nu ai acest ghinion) îți intră cineva în casă, tu nu poți decât să îi faci poze și să speri că îl recunoaște poliția. Dacă nu e atât de deștept să poarte o mască. O firmă de securitate ajunge la tine la ușă în doar câteva minute și îl pot lua pe sus pe intrus.

Pagina oficială PNI Smart Home SM400

Ultimele articole

Articole recomandate

62 Comments

 1. Salut George, tocmai ce am urmarit prezentarile tale pentru pni sm400 si kitul mydlink home si nu ma pot decide intre cele doua. Facand exceptie de nr si tipul senzorilor din fiecare kit ai putea sa-mi dai o indrumare privind stablitatea lor, fiabilitatea, eficienta etc?

 2. Buna ziua, postasem acum cateva zile un comentariu prin care cerusem o sugestie si in care m-am exprimat decent fara cuvinte obscene fara reprosuri fara nimic gresit si nu inteleg de ce a fost sters sau nu a aparut pe site. Sunt dezamagit.

 3. Salutare! Pentru cei care sunt interesati de acest dispozitiv, precizez ca unitatea PNI SmartHome SM400 se poate lega la ifttt.com pentru a controla alte dispozitive IFTTT. De exemplu, eu am reusit ca la armarea sistemului PNI SmartHome, termostatul (Netatmo) sa treaca in modul Away si la dezarmare sa treaca pe programul normal. Ba chiar am setat ca atunci cand termostatul este pe modul Away, sa se armeze sistemul PNI SmartHome si invers, daca termostatul iese din modul Away, sistemul PNI SmartHome de dezarmeaza. Am setat si notificari (SMS/email) pentru baterie slaba pentru fiecare senzor in parte. Se pot seta multe alte dispozitive compatibile IFTTT sa faca cam orice iti trece prin cap. Eu unul sunt incantat de acest dispozitiv.

  Indiciul pentru IFTTT l-am gasit cu ajutorul comentariului lui Paraipan care a spus ca acelasi produs este disponibil si sub alt nume. De fapt PNI SmartHome SM400 este chiar SkylinkNet (http://www.skylinkhome.com/products/skylinknet-alarm-systems-kits). Se poate folosi aplicatia lor pe Android (SkylinkNet) in loc de cea de la PNI. Este fix aceeasi aplicatie. M-am conectat folosind contul creat in aplicatia PNI. In IFTTT, apletul care trebuie cautat este „SkylinkNet”. Pentru legarea serviciului in IFTTT se va folosi contul creat initial in aplicatia PNI sau SkylinkNet.

  Keep up the good work!

 4. Buna ziua. Am achiziționat un sistem de alarma pni sm 400 pe care intenționez să-l folosesc la țară cu ajutorul unui modem 3G de la RDS și un router. Sistemul se deconectează periodic de la internet la un interval de 2-14 ore. Inițial am crezut că routerul este de vina și am schimbat trei până acum. Între timp a trecut și termenul de retur produs. O nelămurire am și eu, este nevoie de IP static sau ip-ul dinamic oferit de RDS este suficient. Să fie acesta motivul deconectării unității de la internet? Mulțumesc!

 5. Salut Dan Pirvu,

  Nu ar trebui sa fie asta problema ( Ip static sau dinamic ). Daca systemul de alarma se conecteaza la router cel mai sigur aplicatia mobila si restul de avertizari/notificari sunt functionale printr-un server din cloud . Verifica sa nu fie o problema de la router in sensul sa nu fie activat un firewall sau un sistem de protectie si sa ii taie internetul catre acel ip setat la echipamentul de alarma. De asemenea poti sa ii definesti un Ip Local ( Static – 192.168.x.x) din router si sa te asiguri ca pentru ip-ul respectiv nu sunt impuse limitari sau filtrari ale conexiunii la internet, acest lucru poate sa difere in functie de modelul de router detinut.

 6. Am o intrebare pentru domnul Daniel S., sau oricine mă poate ajuta! Am un termostat Netatmo și nu reușesc să mă folosesc de aplicația Ifttt pentru a-l pune pe Away pentru că nu-mi gaseste device-ul! Am instalat și aplicația SkylinkNet(am android), mi-am facut cont acolo, cu același cont m-am logat și pe Ifttt….acum imi cere parola Hub, ca nu-mi vede hub-ul! Unde greșesc?
  Va mulțumesc….si pentru că este Crăciunul vă doresc sărbători cu fericire în suflet!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.