UNBOXING & REVIEW – Panasonic TX-65EZ1000E – Adică 165 cm de frumusețe OLED

Când vine vorba de televizoare OLED lucrurile se simplifică destul de mult pentru mine. Cel puțin la partea de review. Spre deosebire de panourile LED/LCD, OLED-ul își generează propia sa lumină. Astfel, atunci când vorbim de negru absolut lucrurile sunt simple. Pixelii care afișează negru sunt complet stinși, fără nici o urmă de iluminare de la cei din vecinătate care afișează altă culoare. Acesta este unul din motivele puternice pentru care recomand această tehnologie.

Din nefericire pentru noi, oamenii de rând, OLED-ul este scump. Indiferent de diagonală. Cam de două, poate chiar trei ori mai scump ca un televizor cu panoul clasic, la aceeași diagonală. Din acest motiv, vă rog să nu vă supărați pe mine că vă prezint un televizor al cărui preț se apropie de cel al unei mașini noi. Da, sigur, te poate ține mai mult decât o mașină, mai ales dacă ești o persoană activă și vezi ecranul aprins abia în weekend pentru un film. 165 de centimetri sunt suficienți să acopere un loc importan pe peretele sufrageriei tale, indiferent cât de mare ar fi ea.

Un alt lucru important este că televizoarele OLED, indiferent de diagonală, vin echipate cu un procesor de imagine dintre cele mai bune. Au și nevoie la câte milioane de pixeli trebuie să gestioneze. Probabil cele 8K vor veni echipate în două variante, cu procesoare de la Intel sau AMD.

Mai jos găsești, pe scurt, explicate câteva din tehnologiile acestui model.

OLED Master HDR – Procesare a imaginii în HDR 10 sau HLG.  Pentru asta ai nevoie de o sursă HDR, din player-ul de USB sau HDMI. Există un nivel de procesare și pentru conținutul vizionat online sau cel din surse separate de semnal, mai puțin cel de TV

Superb Motion Drive – Aceasta se referă la fluiditatea cu care se afișează imaginile. Da, există și acel mod care interpune cadre pentru a fi mai fluidă imaginea, dar ajută foarte mult la scenele de acțiune rapide și la sporturi de exemplu. Tocmai pentru a nu pierde nici un moment important.

VR-Audio true Surround – Puțin exagerată denumirea, nu avem nici un VR aici, însă soundbar-ul are multe difuzoare, unele poziționate chiar în capetele acestuia și orientate la 45 de grade care oferă o experiență similară de Surround. Nu luați de bună orice denumire de marketing, surround-ul adevărat este cu minimum 7.1 boxe poziționate în toată camera.

Ultimele articole

Articole recomandate

59 Comments

  1. Salut. Frumos review, dar…. paat de systemul audio din tv.
    Pacat ca nu are subwoofer real, s-ar fi auzit excelent.
    Pretul e mult pea mare pentru ce ofera.

  2. Salut Buhnici , vreau sa ma ajuți și pe mine cu ceva as vrea un laptop subțire și compact adică un ultrabook dar pana in 3000 de lei eu am găsit un Asus Zenbook Filip de pe Altex la 2950 doar ca are doar 128 gb și 4 Giga ram și nu știu ce sa aleg mai bun te rog ajutata !

  3. Foarte important la acest Ecran stie 10 Bits reali/nativi !! Ci nu Emulat (Fara porcaria de FRC ca la majoritate care si adauga latency), cea ce il face foarte bun la marimea lui si ca pret, sunetul se poate schimba cu un kit dedicat, iar OS-ul e de ignorat imediat, exista solutii mult mai bune : Chromecast, Nvidia shield….etc.

  4. Salut George!

    Mereu m-au impresionat imaginile redate de OLED fata de celelalte. Se vede clar diferenta la imaginile unde predomina negrul, unde contrastul isi face simtita prezenta, dar oare in afara de clipurile you tube si cateva filme in format 4K , de pe Netflix…..Cand te uiti cu familia la un program anume, sau ….orice post receptionat prin cablu TV cum e imagine pe un OLED. Cu tot cu upscaling.
    De exemplu eu vreau sa schimb TV-ul actual ( un Sony HD ready de acum 8 – 10 ani), cu unul 4K. Imi plac review-urile tale si ma intrebam daca poti face un review cu tv 4K de 43 inch in diagonala.
    Momentan am pus ochii tot pe un sony din generatia 2016, KD-43XD8305B, dar ma intrebam daca pt. acest sistem de operare Android merita banii in plus fata de un smart simplu cum e cel de la LG, de exemplu.
    Si mai e o chestie fata de modelul de mai sus cel din 2017 (D-43XE8077S), care la pret normal e mai scump, cel din 2016 are panel nativ de 100 Hz. Greu de decis si ma gandeam daca ma poti ajuta cu o parere, un sfat, sau chiar un review pe blogul tau la categoria asta de diagonala. Nu pot lua o diagonala prea mare ca nu incape in locul destinat TV-ului.

  5. Televizorul spectaculos, per ansamblu, cu un preț pe măsură! Tehnologia OLED e un pas important înainte, dar deocamdată suferă de bolile copilăriei, iar 4K e omniprezent, dar lipsește cu desăvârșire (ceva youtube, ceva Netflix, ceva gaming, oricum, nimic spectaculos deocamdată). Panasonic a avut întotdeauna ceva „al lui” la televizoare și, de ce să nu recunosc, sunt un pic fan, cu două plasme impecabile, perfect funcționale (una de 37 HD Ready in RO ce face imediat 10 ani și încă dă clasă la orice LCD din clasa lui, una de 50 FHD aici în CA ce face imediat 5 ani și prestează admirabil). Acum, aspectele mai puțin bune ale televizoarelor Panasonic, partea de Smart care e pur si simplu odioasă (arată ca pixu, se mișcă ca naiba) aspect ce se corijează rapid cu un Chromecast, PS4/XB1 sau Shield TV (să nu aud de Android TV) și sunetul (interesant ca și procesare, dar foarte slab calitativ peste linia 30, cum spuneai și tu), iarăși treabă ușor de corijat cu un sistem audio dedicat. În fine, multe de luat în calcul, inclusiv prețul într-o absolută neconcordanță cu performanța oferită, dar na, nu-ți iei Rolls pentru că ai nevoie, ci pentru că vrei să se vadă că „ai cu ce”! Felicitări pentru prezentare!

      • George, răspunsul tău m-a determinat să mă documentez un pic și iată ce am găsit. Există în prezent trei tehnologii de fabricație OLED-uri ordonate în sensul descrescător al prețului. Prima tehnologie se numește VTE (Vacuum Thermal Evaporation) și este cea mai scumpă datorită risipirii de material pe pereții camerei vidate. A doua tehnologie se numește OVPD (Organic Vapor Phase Deposition) și e mai puțin costisitoare decât prima. Și în fine a treia tehnologie se numește ”imprimare cu jet de cerneală” (inkjet printing) și este cea mai ieftină în comparație cu primele două, deoarece constă în pulverizarea de polimeri peste substratul de bază la fel cum cernelurile sunt pulverizate peste hârtie în timpul imprimării sau tipăririi. Din tot ce-am spus până acum, ceva mă face să cred că televizorul OLED pe care l-ai prezentat a fost realizat cu tehnologia VTE.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.