UNBOXING & REVIEW – Panasonic Lumix G80 – Camera unui vlogger

unboxing_review_panasonic_lumix_g80_buhnici

Acum mai bine de jumătate de an am făcut o investiție ca să aduc toată aparatura cu care filmam, la zi. Adică să pot filma cu toate camerele în 4K. Știu că atunci nu era atât de important, între timp însă, majoritatea televizoarelor vândute au fost cele 4K. Peste un an, dacă vei dori să vezi un clip mai vechi, el va fi disponibil în 4K, iar asta e foarte bine.

La momentul respectiv am ales Panasonic GH4 și încă sunt mulțumit de alegere. Între timp însă a apărut Panasonic G80, care m-a atras în principal pentru stabilizarea electronică pe 5 axe a senzorului. În plus, e chiar mai ieftin ca GH4.

Pe scurt, este un frățior mai mic al lui GH4. Îi lipsesc câțiva conectori cum ar fi cel de căști pentru monitorizarea sunetului, un conector dedicat pentru flash-uri de mare putere și ceva setări la filmare și fotografiere. Are o baterie ceva mai mică și un blitz mai puțin puternic. Costă însă vreo 900 de Euro nu 1300 și vine cu acea stabilizare de imagine de care m-am îndrăgostit. Stabilizarea o ajută foarte mult și la segmentul de foto, unde ai putea să faci fotografii cu expunere mai lungă, direct din mână. Dacă ești pasionat de exemplu de fotografie de stradă este excelentă.

Senzorul este la fel de mare, aș spune chiar identic, iar comparat tot cu GH4 la capitolul imagine este la fel. Nimic de reproșat sau corectat în post-producție.

Da, recunosc, îmi place camera, mai ales că ar putea înlocui cu succes camerele video pe care le folosesc la filmările de interior la mașini.

Ultimele articole

Articole recomandate

12 Comments

  1. Buna seara, am si eu nevoie de o informatie daca acest aparat poate fi folosit impreuna cu camera video Panasonic AG-DVX200, daca ofera aceiasi cromatica a filmari si calitate, daca pot fi combinate! Multumesc anticipat.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.