UNBOXING & REVIEW – Panasonic GH5 vs GH4

Mi-am dat seama de un lucru, eu nu am făcut review nici măcar la Panasonic GH4 pe care am avut-o la teste o scurtă perioadă înainte de a achiziționa două GH4R cu care ne facem treaba acum la studio. Tot ce vedeți filmat în 4K pe Cavaleria.ro și pe Buhnici.ro sunt făcute cu aceste două camere.

E drept, așteptam și GH5-ul de ceva vreme, chiar mă gândeam la el de pe vremea când era doar un zvon. Ei bine, zvon-urile s-au confirmat și am pus mâna și pe GH5. Vreo două minute până mi l-a luat Radu și a filmat la MWC și la salonul auto de la Geneva cu el. Toate unboxing-urile și materialele filmate acolo sunt făcute cu Panasonic GH5 și cu un trepied mic și ușor.

Camera s-a descurcat mult mai bine decât mă așteptam și asta pentru că vine cu o serie de noutăți pe care nu le credeam nici eu atât de importante. Primul este stabilizarea directă a senzorului. A doua este un procesor de imagine mult mai bun. Restul, mici ajustări și îmbunătățiri, care, luate ca pachet complet, o diferențiază sensibil la preț de un GH4. Nu o putem numi un înlocuitor ci chiar o generație superioară.

Ar fi multe de spus despre ea, tocmai de aceea în review-ul video de mai jos, detaliem pas cu pas diferențele față de GH4, și ne și motivăm să facem un upgrade consistent la aceasta. GH4-urile noastre au abia un an și arată ca noi, însă sunt prea multe lucruri pe care GH5 le aduce în plus, lucruri pe care nu le putem ignora așa de ușor. Calitatea imaginii este doar una dintre ele, de aceea mai jos aveți și link-uri către materialele filmate cu ea. O parte din ele.

Ce am filmat cu panasonic GH5

Ultimele articole

Articole recomandate

18 Comments

 1. Nano Surface Coating Technology

  Nano Surface is an original Panasonic coating used on high-grade lenses. By forming a thin film with an ultra-fine nano-level structure and a super-low refractive index on the lens surface, Panasonic has achieved a dramatic reduction in the amount of light reflection over the entire visible light range (from 380 to 780 nm).

  This significantly decreases ghosts and flaring and renders pure and clear images. The coating also resists degradation and maintains a high level of quality for a long period of time. This advanced coating technology is highly acclaimed by the camera and lens industry.

  https://www.panasonic.com/middleeast/en/consumer/cameras-camcorders/lumix-g-compact-system-cameras-dslm-learn/article/great-lenses-make-great-cameras.html

 2. Asteptam mai multe teste cu echipamente pe care voi le folositi, cel de mai sus mi se pare unul din cele mai reusite. (chiar daca e o nisa care nu are foarte multi urmaritori).
  Si eu sunt in cautarea unei aparat foto pentru a fi folosit la productie video, dar acest Panasonic GH4 e prea scump pentru mine. N-as vrea DSLR pentru ca e prea mare si greu si atunci va intreb ce parere aveti despre Sony 6000 sau Sony RX100 IV?

 3. Vă salut oameni buni, foarte tare camera foto, alături de un preţ pe măsură :)). Întrebarea mea pentru voi este: ce cameră video sau webcam îmi recomandaţi pentru a avea o transmisie live online cu frame-uri în timp real, fiind vorba de un curs online cu exerciţii fizice destul de rapide. Transmisia va fi făcută dintr-o sală. Îmi puteţi recomanda şi o platformă care să susţină un streaming bun, pentru o astfel de activitate, cu mai mulţi vieweri.
  Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns şi pentru timpul acordat.
  Zile bune şi cu spor.

 4. Salut George! Este prima oara cand scriu pe unul din site-urile tale. Felicitari in primul rand pentru profesionalismul cu care faci prezentarile. As dori sa te intreb daca se poate sau ai in vedere deja sa faci un review complet despre noul intratul mirrorless full-frame de la Sony- A9?
  Multumesc. Cu consideratie, Critian.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.