UNBOXING & REVIEW – PANASONIC FZ82 – ZOOOOOM!!!

Mulți dintre voi ne-ați întrebat cu ce filmăm review-urile de gadget-uri precum și cele de mașini și v-am răspuns. Răspunsul nostru nu a fost însă foarte bine primit de către toți cei care ne urmăresc. Și îi înțeleg perfect, nu toată lumea are nevoie de o cameră de 2000 de euro ca să își filmeze momentele plăcute din vacanță. Nici nu recomand asta, vrei să ai grija a ceea ce mănânci și la ce hotel vei sta în concediu, nu grija camerei foto. Hai să vorbim așadar de modele ceva mai accesibile. Chiar ieftine aș putea spune, însă care cred eu că merită banii tăi.

Panasonic FZ82 este camera pe care o avem astăzi la test. La bază este o compactă ceva mai corpolentă, mai exact un bridge. Adică o tranziție de la o cameră compactă la un mirrorless, sau DSLR. Pentru dimensiunile sale Zoom-ul e de vină, 60X optic nu este deloc de neglijat. Senzorul este unul de tip BSI (Back Side Illuminated) 6.15 x 4.55 mm adică aproximativ 28 mm pătrați. Prin comparație, senzorul unui GH4 este de 17.3 x 13 mm, adică aproximativ 225 mm pătrați. Aceasta este diferența majoră dintre o cameră compactă și una semi-profesională, dimensiunea senzorului. Rezoluția senzorului este de 18 Megapixeli, cu un ISO de la 80 la 3200. Da, se poate folosi și ISO 6400 însă nu recomandăm decât ”la nevoie”. Calitatea imaginilor nu este cea mai bună în acest caz. Doar un DSLR de 2000 de euro poate obține imagini bune la ISO 6400.

Stabilizare de imagine optică. Asta e un plus pe orice cameră, mai ales pe una de 400 de euro cât costă acest FZ82. Desigur, stabilizarea optică este ajutată și de una electronică, chiar și pe filmare.

Alte specificații pe scurt, sunt greutatea de 616 grame cu tot cu baterie, suportă carduri SDXC și de 64 sau 128 GB iar bateria promite o autonomie de peste 300 fotografii. Din câte ne-am jucat noi cu ea, rezistă la peste 400 de fotografii și la peste o oră de filmare.

Și aici vine partea frumoasă. Filmează 4K la 100 Mbps. Adică la același bitrate ca GH4. Din nou, WOW. Sigur, senzorul este mult mai mic, dar totuși. A, știe și 1080p în 60 de cadre pe secundă. DIn nou, foarte tare. Cred că este una dintre cele mai ieftine camere stabilizate optic care poate filma și 4K.

La capitolul conectică, standard, un port microUSB care funcționează atât pentru încărcarea bateriei cât și pentru transfer de date, și un port microHDMI.

Ultimele articole

Articole recomandate

25 Comments

  1. Bună ziua,
    Am urmărit comentariile despre Fz82 Panasonic. Am găsit acum FZ81 Panasonic. Ma interesează ce diferențe sunt între cele doua modele. Citind caracteristicile nu am văzut diferențe. Va rog sa îmi spuneți care este diferența mai ales ca am găsit acum o promoție la fz81. Va mulțumesc mult.

  2. Bună,
    Tot urmăresc acest aparat de când ai făcut review la el. Doresc să îl cumpăr acum de sărbători. Momentan în străinătate el se găsește la prețul de 280 de euro. Am făcut multe poze cu telefonul cum a fost sugestia ta. Întrebarea mea este dacă se mai merită acum să îl cumpăr pe acesta? Dacă prețul este unul ok, sau să mai aștept? Sau dacă am alte opțiuni mai bune? Mulțumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.