Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – NOKIA 8 SIROCCO

rhdr

Ne-a plăcut la MWC 2018 și a ajuns și pe masa noastră de review. Din februarie însă s-au mai schimbat niște lucruri. Au mai apărut și alte telefoane, iar altele s-au mai ieftinit puțin. Poate puțin mai mult. Nu și Nokia 8 Sirocco, spre surprinderea mea.

La capitolul telefoane cu Android, HMD Global, noul Nokia, face o treabă excelentă în utlima vreme. Sunt rapide, sunt bine construite, au multe funcții care le deosebesc de concurență dar sunt și o idee mai ieftine. Și după cum bine știm, prețul este destul de important în achiziția unui telefon.

Nu vreau să îl cert prea tare pe Nokia 8 Sirocco, însă sunt câteva caracteristici care nu mă încântă la el. Display-ul este de tip P-OLED, foarte luminos cu culori excelente. Este însă în format 16:9. Știu persoane care încă mai caută acest format de ecran, eu nu sunt însă printre ei.

Configurația este bună, și avantajul sistemului de operare Android One, fără nici un fel de aplicații extra se vede în scorul final de performanță. Foarte rapid, acolo în top 10. Însă are baterie mică. Puțin peste 3000 mAh nu este o cifră prea solidă, mai ales dacă folosești un procesor de anul trecut. Da, are 6 GB RAM și asta apreciez, însă nu permite un card microSD și nici un al doilea SIM. Cel puțin nu modelul pe care îl am eu aici pe masă.

Voi ce părere aveți?